- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vladescu este convins ca Romania va primi urmatoarea transa de la FMI

15 Jan, 09:30 • Redactia DailyBusiness
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a declarat, dupa adoptarea bugetului in Parlament, ca FMI urmeaza sa evalueze indeplinirea conditionalitatilor din acordul stand-by si ca este convins ca institutia va elibera urmatoarea transa din imprumut.
Vladescu este convins ca Romania va primi urmatoarea transa de la FMI

„FMI vine si evalueaza indeplinirea conditionalitatilor care trebuiau indeplinite pentru eliberarea transei urmatoare. Sunt convins ca vor constata ca sunt indeplinite si vom primi urmatoarea transa si, ulterior, pe cea de la Comisia Europeana”, a spus Vladescu, citat de Mediafax.

Romania are in derulare un program de finantare externa de 20 de miliarde de euro, coordonat de FMI, la care participa Comisia Europeana, Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana pentru Investitii.

FMI a virat Romaniei, anul trecut, echivalentul a circa 6,85 miliarde euro, reprezentand primele doua transe din finantarea prevazuta in acordul stand-by aprobat in luna mai 2009, de aproape 13 miliarde euro.

Transa a treia, de 1,5 miliarde euro, era programata pentru luna decembrie a anului trecut, dar evaluarea de care este conditionata deblocarea fondurilor a fost amanata, in lipsa unui Guvern.

Cea de-a patra transa, de 820 milioane euro, este planificata pentru martie 2010, dar ar putea fi devansata.