- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vladescu: Incercam sa nu modificam taxele

04 May, 13:33 • Redactia DailyBusiness
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a reitereat, marti, ca Guvernul incearca sa nu modifice nivelul actual al taxelor, precizand ca Executivul are mai multe variante pentru negocierile cu FMI, dar care nu corespund cu cele vehiculate in ultima vreme in presa.
Vladescu: Incercam sa nu modificam taxele

„Sunt tot felul de variante. Aud si eu de la televizor. Avem si noi variantele noastre, care nu corespund cu ce se vede la televizor. (…) Am spus ca incercam sa nu modificam taxele”, a afirmat Vladescu, citat de Mediafax.

El, a declarat, luni, ca una dintre analizele discutate cu echipa FMI prezenta la Bucuresti indica scaderea conomiei si in acest an, precizand insa ca nu a fost inca stabilita o estimare finala.

FMI a anuntat inainte de inceperea discutiilor privind a patra evaluare a acordului stand-by, ca a modificat prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an de la 1,3% la 0,8%.

In conditiile in care estimarea de cresetere economica ar putea fi ajustata si mai mult in jos, si revizuirea bugetara implicita la nivelul veniturilor programate va fi mai ampla, ceea ce va presupune masuri suplimentare de reducere a cheltuillor, ori de crestere a incasarilor, sau variante combinate.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.