- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vladescu: Va fi nevoie de un alt ministru de Finante, daca se aproba modificarile la bugetul asigurarilor sociale

07 Jan, 10:54 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (foto), a declarat inaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare de buget, ca daca plenul Parlamentului va aproba modificarile facute in comisii la bugetul asigurarilor sociale, acestea vor fi aplicate de alt ministru de Finante, sugerand astfel ca va demisiona.
Vladescu: Va fi nevoie de un alt ministru de Finante, daca se aproba modificarile la bugetul asigurarilor sociale

Sebastian Vladescu a declarat ca, daca Parlamentul va adopta o reducere a CAS, va trebui sa fie un alt ministru al Finantelor care sa aplice aceasta decizie, infomeaza Mediafax.

„Nu pot sa stai sa fii ministru al Finantelor in conditiile in care bugetele sunt dezechilibrate prin legi care nu tin cont de realitate. Noi nu ascundem banii. Daca am avea 120% in plus fata de momentul de fata, adica 2-3% din PIB, am da ceva mai multi bani la sanatate, la infrastructura”, a afirmat Vladescu, inainte de dezbaterile proiectelor de buget in comisiile parlamentare de buget-finante.

Intrebat daca va face acelasi lucru si in cazul majorarii pensiilor, Vladescu a raspuns: „Absolut”. El a precizat ca a fost adversarul majorarii pensiilor si in anul 2004.

„Daca Parlamentul va vota aceste decizii, va fi nevoie de un alt ministru al Finantelor sa le aplice, pentru ca eu nu sunt capabil sa aplic un alt buget decat cel pe care il avem acum”, a adaugat Vladescu.