- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Volksbank: Profitul din 2008 va fi folosit pentru capitalizarea bancii

27 Mar, 13:45 • Redactia DailyBusiness
Volksbank Romania nu va acorda dividende din profitul obtinut anul trecut, acesta fiind folosit pentru capitalizarea bancii. Decizia grupului bancar austriac se aplica si subsidiarelor din alte tari, a declarat Gerald Schreiner, presedintele Volksbank Romania.
Volksbank: Profitul din 2008 va fi folosit pentru capitalizarea bancii

„Actionarii nostri s-au angajat sa ne sustina. Vom pastra tot profitul si nu vom acorda dividende, masura care se va aplica la nivelul intregului grup, nu doar in Romania”, a explicat Schreiner pentru NewsIn.

Anul trecut, profitul inainte de impozitare al Volksbank Romania a avansat cu 54% fata de 2007, pana la 37,8 milioane euro.

Presedintele Volksbank a mai afirmat ca, in cadrul intalnirii de joi, de la Viena, intre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si ai principalelor 9 grupuri bancare straine prezente in Romania, grupul austriac s-a angajat sa capitalizeze banca din Romania, in cazul in care va fi nevoie.

„Noi avem o solvabilitate foarte ridicata, de aproximativ 17%, cu mult peste nivelul recomandat, de 8% si peste cel despre care se vorbeste pentru bancile din alte state, de 6-7%. Daca va fi nevoie, actionarii vor majora in continuare capitalul bancii, asa cum si-au luat angajamentul”, a completat Schreiner.