- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Volksbank Romania: Nu facem concedieri si nu inchidem sucursale

15 Dec, 16:56 • Redactia DailyBusiness
Volksbank Romania nu intentioneaza sa concedieze personal si nu va inchide sucursale, au declarat marti reprezentantii bancii in replica la informatiile aparute in presa privind intrarea companiei mama pe lista de supravaghere a Bancii Centrale a Austriei. Conform unor declaratii ale sefului sucursalei locale, Gerald Schreiner, citate de Mediafax, va exista chiar o marire de capital de 200 mil. euro programata pentru februarie.
Volksbank Romania: Nu facem concedieri si nu inchidem sucursale

„Volksbank Romania nu intentioneaza sa concedieze personal si nu va inchide sucursale. Vom reloca anumite unitati pe criterii economice in conditiile in care proprietarii spatiilor comerciale in care Volksbank Romania isi desfasoara activitatea nu vor accepta renegocierea contractelor de chirie”, se arata in comunicatul bancii.

„Strategia Volksbank Romania nu va fi schimbata, este cea agreata impreuna cu Consiliul de Administratie al Volksbank International acum 6 luni. Ca urmare vom continua activitatea de creditare”, au adaugat reprezentantii bancii.

Ei au precizat, in legaturile cu informatiile din presa, ca Oliver Huber, purtatorul de cuvant al Bancii Centrale a Austriei, a declarat ca in stress test-ul bancii centrale, Oesterreichische Volksbanken nu a atins un nivel al capitalului sub cel legal.

De asemenea, Banca Centrala a Austriei a reactionat ca urmare a informatiilor aparute in ziarul austriac Die Presse care a mentionat marti ca Volksbank a fost pusa pe „watch list”.

Volksbank Romania avea la finele lui septembrie 2009 active in valoare totala de 5,4 mld. euro, conform standardelor IFRS.

La data mentionata, totalul depozitelor insuma 638 mil. euro, in vreme ce totalul creditelor se ridica la 3.136 mld. euro.

Banca a inregistrat in primele noua luni un profit inainte de impozitare de 42 mil. euro, iar la sfarsitul perioadei avea fonduri propri de 332 mil. euro si un indicator de solvabilitate de 16,46%, mult peste media pietei, conform datelor bancii.

Volksbank Romania este subsidiara a Volksbank Romania International. Volksbank International are un actionariat puternic din Austria (Oesterreichische Volksbanken), Germania (DZ Bank si WGZ Bank) si Franta (Banque Populaire Caisse d’Epargne).

Dupa datele bancii, Volksbank Romania isi mentine pozitia a treia in topul bancilor din Romania dupa active la sfarsitul lui septembrie, pozitie castigata la sfarsitul anului 2008.