- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

4 executivi ai Google, judecati la Tribunalul din Milano

30 Sep, 17:57 • Redactia DailyBusiness
Patru executivi ai Google sunt judecati de Tribunalul din Milano sub acuzatia ca au permis difuzarea online a unui videoclip cu un adolescent bolnav de sindromul Down, potrivit BBC News.
4 executivi ai Google, judecati la Tribunalul din Milano

Videoclipul, postat pe Google Video in 2006, inainte de achizitia You Tube, prezinta 4 studenti care isi bat joc de un adolescent bolnav de sindromul Down, in fata a zeci de persoane.

Sindromul Down reprezinta o afectiune din nastere ce se manifesta prin dificultatea de invatare (retard mental).

Boxa acuzatorilor argumenteaza ca Google nu a avut filtre adecvate de selectare a continutului sau suficienti angajati pentru a monitoriza videoclipurile.

Totodata, lui Google i se mai reproseaza ca a incalcat legea dreptului de intimitate prin difuzarea videoclipului fara acordul tuturor partilor implicate.

Videoclipul a ramas online pentru cateva luni, pana cand Google a primit plangeri si l-a scos.

In aparerea sa, Google spune ca pe langa retragerea videoclipului, a indicat si persoanele care l-au postat.

Cei 4 studenti au fost expulzati si desi victima si-a retras plangerea, orasul Milano impreuna cu un grup de militanti ai bolnavilor de sindromul Down au intentat un proces civil gigantului Google.

Executivii judecati sun David Carl Drummond, seful board-ului de directori al Google Italia, George De Los Reyes, membru al board-ului, Peter Fleitcher, insarcinat cu protectia datelor private pe zona Europei si Arvind Desikan, seful diviziei de videoclipuri pe Europa.

Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca pana la 3 ani de inchisoare. Verdictul va fi pronuntat nu mai devreme de luna decembrie.