- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft a facut o oferta de 100 mil. dolari pentru a prelua Siveco Romania

28 Feb, 13:47 • sergiu.mircea
Grupul de IT&C Asesoft International a facut o oferta nesolicitata de 100 mil. dolari pentru preluarea companiei de IT Siveco Romania, oferta urmand sa primeasca un raspuns oficial in circa doua saptamani, a declarat pentru DailyBusiness Sebastian Ghita, presedinte Asesoft International.
Asesoft a facut o oferta de 100 mil. dolari pentru a prelua Siveco Romania

„Asteptam raspunsul consiliului director al Siveco Romania la mijlocul lunii martie, termenul care ni s-a dat pentru primirea unui raspuns la oferta noastra”, a spus Ghita.

O parte din actionariatul Siveco a fost de acord cu oferta de preluare in timp ce o alta parte a sustinut ideea ca pot aparea oferte mai bune, a mai spus Ghita.

Reprezentantii companiei Siveco au facut public joi dimineata, in cadrul unei conferinte in care au anuntat o preluare in Bulgaria, faptul ca au primit mai multe oferte de cumparare, inclusiv una de la Asesoft.

„Asesoft nu are un buget special destinat achizitiilor de companii, insa in momentul in care consideram ca exista o oportunitate pe piata, suntem capabili sa atragem capital care sa ne permita sa facem o oferta de preluare”, a continuat Ghita.

In 2008, Asesoft International isi propune sa se extinda prin achizitii in domeniile in care activeaza (telecom, distributie, servicii IT, solutii IT profesionale dedicate afacerilor-n.r) si sa atraga in grup de manageri de top, a mai spus Ghita.

Oferta de 100 mil. dolari vine dupa ce in septembrie 2007, compania cu sediul in Ploiesti a facut o oferta de achizitionare a 30% din Siveco Romania pentru 30 de mil. euro.

Oficialii Siveco Romania nu au facut nici un comentariu legat de oferta de 100 mil. dolari anuntata de Sebastian Ghita.

Asesoft International a fost fondata acum 10 ani, fiind o companie cu capital privat integral romanesc. Grupul Asesoft International are in componenta TeamNet, firma care ofera solutii software, Asesoft Net, cu portaluri pe Internet, cu o profitabilitate de la 20 la 40%, Asesoft Smart si Asesoft Distribution.

Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania SA este o casa de software din Romania care asigura o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V.

Compania Siveco estimeaza o crestere de 20% a cifrei de afaceri in acest an, pana la 84 mil. dolari.

Asesoft obtine circa trei sferturi din business din activitatile de distributie, estimate la 104 mil. dolari pe anul trecut.