- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

BlackBerry ramane lider in SUA pe segmentul de smartphone-uri in T1, cu 55,3% din piata

17 Jun, 12:27 • Redactia DailyBusiness
Research In Motion (RIM), producatorul canadian al terminalelor BlackBerry, ramane lider pe segmentul smartphone-urilor si in primul trimestru al anului in SUA, cu o cota de piata de 55,3%, in ciuda entuziasmului starnit de noile lansari Apple si Palm, a scris CNNMoney.com, citand un studiu IDC.
BlackBerry ramane lider in SUA pe segmentul de smartphone-uri in T1, cu 55,3% din piata

„In ciuda entuziasmului privind lansari ale unor produse noi precum iPhone 3G S si Palm Pre, BlackBerry ramane lider de piata”, a spus Ryan Reith, senior research analyst al IDC.

iPhone a pierdut aproape jumatate din cota de piata detinuta in trimestrul trei al lui 2008, pe primul trimestru al anului curent compania avand doar o cota de 19,5% din piata americana de smartphone-uri.

Un studiu realizat recent de compania de cercetare Yankee Group reliefeaza faptul ca 41% dintre americani au in plan sa achizitioneze un smartphone ca urmatorul mobil, 50% dintre acestia fiind interesati de un BlackBerry si doar 25% de un iPhone.

La nivel global insa, RIM nu sta atat de bine ca in SUA, detinand pe primul trimestru o cota de 20% din piata de smartphone-uri, comparativ cu 41,2% cat detine Nokia, conform IDC.

Analistii estimeaza ca RIM va anunta rezultate financiare solide joi, pentru primul trimestru fiscal. Veniturile ar urma sa creasca cu 53% in timp ce profitul cu 12% pe trimestrul ce s-a incheiat pe 31 mai.