Internet/New Media

Carphone va prelua divizia britanica a AOL

12 Oct, 16:52 • Redactia DailyBusiness
Carphone va prelua operatiunile AOL din Marea Britanie pentru 370 mil. de lire sterline
Carphone va prelua divizia britanica a AOL

Compania Carphone Warehouse a anuntat miercuri ca va prelua divizia britanica de servicii de internet AOL, parte a grupului Time Warner, si a avertizat totodata ca divizia sa de acces broadband la internet va inregistra pentru anul fiscal 2007 pierderi de 70 mil. de lire sterline, depasind estimarile initiale.

Reprezentantii Carphone au declarat ca achizitia firmei AOL pentru 370 mil. de lire va transforma compania in cel de-al treilea mare furnizor de Internet de mare viteza (broadband) din Marea Britanie. Dupa finalizarea tranzactiei, Carphone va avea aproape 2 milioane de clienti pentru business-ul broadband.

AOL este in prezent al treilea furnizor de Internet in banda larga din Marea Britanie, cu 2,1 milioane de clienti. Dintre acestia, aproximativ 1,5 mil. beneficiaza de Internet broadband, iar 0,6 mil. folosesc serviciile de conexiune prin dial-up.

Carphone a declansat in aprilie un adevarat ‘razboi’ al preturilor la serviciile de Internet broadband, oferind ‘gratuit’ conexiune la Internet de mare viteza celor care isi instalau o linie de telefonie fixa pentru o taxa lunara de 21 de lire.

Carphone a declarat ca va finanta preluarea companiei AOL prin facilitatile de credit pe care le are. Compania a mai anuntat ca estimeaza ca veniturile grupului sa fie de 120 mil. de lire, pentru anul fiscal ce se va incheia pe 31 martie 20007.

Achizitia afacerii AOL, impreuna cu performantele ridicate ale diviziilor de retail de telefoane mobile, va atenua pierderile operationale de 70 mil.de lire ale diviziei de broadband, ce depasesc cu 20 mil. de lire prognozele din luna aprilie. Carphone a declarat miercuri, inaintea anuntului de preluare a AOL, ca veniturile pentru 2007 vor fi de 110 mil. de lire, fiind afectate de pierderile inregistrate de divizia de broadband.

Charles Dunstone, directorul executiv al Carphone, a declarat ca „achizitia afacerii AOL este o parte vitala din procesul de transformare a operatiunilor noastre de broadband. Aceasta tranzactie ne ofera forta semnificativa de a sustine cresterea organica rapida a afacerii de broadband gratuit”.

Oficialii Carphone au mai declarat ca preluarea AOL va spori profitul inainte de taxe pentru 2008 cu 30 pina la 40 mil. de lire. De asemenea, grupul a estimat ca divizia de broadband va inregistra profit operational in 2008.