Internet/New Media

Cisco si Apple se cearta pentru marca \”iPhone\”

11 Jan, 13:57 • Redactia DailyBusiness
Cisco Systems, cea mai mare companie de echipamente de retea din lume, a dat in judecata miercuri pe rivalii de la Apple pentru folosirea marcii iPhone, dupa ce oficialii Apple au lansat un nou telefon sub denumirea revendicata de Cisco.
Cisco si Apple se cearta pentru marca \iPhone\

„Consideram chestiunea exagerata”, a declarat purtatorul de cuvant al Apple, Steve Dowling, referindu-se la chemarea in instanta a companiei. „Exista deja cateva companii care utilizeaza denumirea de iPhone pentru serviciile vocale din jurul produselor IP”, a adaugat Dowling.

Oficialii Cisco au declarat ca doresc sa impiedice Apple „sa copieze si sa utiizeze deliberat marca”, pe care Cisco a obtinut-o in anul 2000 o data cu preluarea Infogear. Infogear, care a detinut pana atunci marca, a comercializat timp de cativa ani dispozitive numite iPhones.

Linksys, una dintre diviziile Cisco, vinde de la inceputul anului trecut produse wireless sub numele iPhone, adaugand din decembrie noi produse acestei linii. Linksys face parte din strategia Cisco de a acoperi piata electronicelor de consum.

Analistii considera intrarea brusca a Apple pe piata telefoanelor mobile ca fiind cea mai semnificativa miscare a companiei in industria electronicelor de consum.

Noul telefon a fost lansat marti la conferinta anuala Macworld a Apple din San Francisco, iar oficialii ambelor companii au declarat ca o intelegere referitoare la utilizarea denumirii de iPhone este asteptata.

Marti, un purtator de cuvant al Cisco a declarat ca cele doua companii sunt in tratative in ceea ce priveste folosirea marcii, si ca Apple va accepta sa dea o declaratie care sa clarifice utilizarea marcii iPhone.

„Speram ca tratativele sa se incheie inainte de lansarea produsului, sau la putin timp dupa, insa acum nu mai este cazul”, a declarat Mark Chandler, consilier Cisco, adaugand ca scopul companiei era ca cele doua companii sa colaboreze pentru folosirea marcii pentru produse diferite.

„Apple este prima companie care lanseaza un telefon mobil cu numele iPhone, daca Cisco vrea sa ne cheme in instanta pentru asta, suntem siguri ca vom castiga”, a declarat Dowling.

Cititi si iPhone si schimbarea la fata a Apple