- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Compania de management al vulnerabilitatilor IT Outpost24 a intrat in Romania si vrea 30% din piata

27 Mar, 10:06 • Redactia DailyBusiness
Outpost24, companie suedeza dedicata solutiilor de management al vulnerabilitatilor informatice, a intrat saptamana aceasta in Romania printr-un birou regional, si urmareste sa acopere o pondere de 30% din piata de profil, estimata de companie la circa 850.000 euro, in 2009.
Compania de management al vulnerabilitatilor IT Outpost24 a intrat in Romania si vrea 30% din piata

Outpost24 activeaza in domeniul solutiilor de management al vulnerabilitatilor, o nisa in zona solutiilor de securitate informatica.

Compania ofera 4 solutii – Outscan, Outscan PCI, HIAB si Early Virus Warnings. Outscan si Outsca PCI sunt servicii pentru scanarea perimetrala a retelei, iar HIAB (Hacker In A Box) este o aplicatie „plug-and-play” pentru scanarea interna, conform oficialilor companiei.

Pentru deschiderea biroului regional din Romania, s-au repartizat pana in prezent 12.000 euro.

„Investitia initiala va continua doar la nivel logistic, din moment ce toate resursele de productie sunt localizate in Suedia”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Rodica Neagu, sales office manager al biroului din Romania.

„Modelul biroului din Romania este o combinatie de resurse umane clasice si parteneri/colaboratori atat in zona de vanzari, cat si in zona de servicii. Pana la sfarsitul anului, balanta va inclina in favoarea outsource-ului, personalul de vanzari avand ponderea cea mai mare”, a mai spus Neagu.

Intrebata la ce suma se poate ridica implementarea in cadrul unei companii a unei solutii de securitate oferita de Outpost24, Rodica Neagu a spus ca „nu se poate defini o suma minima sau maxima, deoarece solutia este adaptabila atat companiilor mici, cat si companiilor mari. Acordam asistenta clientului pentru identificarea necesitatilor si in functie de ele, se calculeaza costurile”.

Outpost24 este prezenta in peste 25 de tari la nivel global, printre care SUA, Anglia, Germania, Franta, si numara peste 1.000 de clienti. Printre acestia se numara Travelex, Delta Lloyd Group, ING Life Limited, Universitatea din Helsinki si Deloitte.

Printre concurentii locali ai Outpost24 se regasesc solutiile oferite de IBM sau Qualys.