- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Criteriu ciudat pentru viitorii angajati ai magazinelor Microsoft: Sa poata ridica 35 kg

24 Aug, 10:05 • Redactia DailyBusiness
Microsoft a anuntat luni ca va inaugura in toamna acestui an primele doua magazine proprii, dupa modelul magazinelor de retail traditionale Apple, cerintele pentru viitorii angajati avand cel putin o componenta considerata "ciudata" - acestia trebuie sa fie suficient de dezvoltati fizic incat sa poata ridica greutati de pana la 35 de kilograme.
Criteriu ciudat pentru viitorii angajati ai magazinelor Microsoft: Sa poata ridica 35 kg

Compania a postat duminica lista de job-uri si de cerinte pentru viitorii angajati ai magazinelor de retail Microsoft. Astfel, compania americana angajeaza de la simplii vanzatori, la manageri de magazin.

Toti acestia trebuie „sa cunoasca foarte bine toata gama de produse Microsoft”, sa poata sa „ofere clientilor o primire calduroasa”, dar si sa aiba gandire economica strategica.

Printre acestea insa, s-a strecurat si o cerinta mai putin obisnuita – toti angajatii trebuie sa poata ridica greutati de pana la 75 pounds (circa 35 kilograme). „Ridicarea si lasarea tuturor produselor Microsoft pentru clientii nostri necesita ceva forta!”, sustine anuntul Microsoft.

In prezent, Microsoft dezvolta primele doua magazine de retail proprii, in Arizona si California. Dupa acesta, alte regiuni ale americii urmeaza sa fie acoperite de lanturi de magazine proprii. Unele dintre magazinele Microsoft vor fi plasate in apropierea magazinelor concurentilor de la Apple, Apple Store.

Desi oficialii Microsoft nu au oferit informatii oficiale despre nivelul salariilor viitorilor angajati, analistii sunt de parere ca acestea se vor ridica la circa 20 de dolari pe ora plus beneficii pentru vanzatori.