Internet/New Media

Embarcadero investeste 3 mil. dolari intr-un centru soft la Iasi

27 Nov, 14:05 • Redactia DailyBusiness
Embarcadero Tehnologies, una din cele mai mari companie de software din lume dupa cifra de afaceri, va investi 3 mil. dolari (2,3 mil. euro) la Iasi, in urmatorii doi ani, pentru a crea cel mai mare centru de dezvoltare software din lume al companiei americane, informeaza NewsIn.
Embarcadero investeste 3 mil. dolari intr-un centru soft la Iasi

Centrul, care va asigura soft pentru baze de date si modelare, isi va incepe activitatea la mijlocul lunii decembrie, firma aflandu-se in plina campanie de recrutare de programatori.

„Credem ca Iasiul are o mai buna calitate a personalului si este competitiv din punctul de vedere al pretului, fata de alte orase evaluate. Resursa de talent exista, Iasiul fiind un centru universitar important. Prin crearea centrului de la Iasi, incercam sa mentinem produsele existente pe piata si crearea unor produse noi, bazandu-ne pe ideile inovative ale programatorilor ieseni”, a declarat Adrian Andrei, director pe Romania in cadrul Embarcadero Tehnologies, citat de NewsIn.

Iasiul a fost ales in detrimentul unor orase din India, dupa ce, in vara acestui an, pietele locale au fost evaluate de conducerea firmei americane.

Potrivit directorului Adrian Andrei, in centrul de la Iasi vor fi angajati 200 de programatori in Java si C++, urmand ca, in 2009, numarul acestora sa creasca la 500 daca experienta va fi un succes, dublandu-se astfel si investitia Embarcadero in Romania.

„Embarcadero va deveni practic o firma ieseana. Nucleul de dezvoltare va fi iesean”, a mai spus Andrei, care lucreaza in cadrul companiei de zece ani. Acesta a adaugat ca la Iasi nu va exista si un departament de vanzari, clientii firmei americane fiind din strainatate.

„Primele 100 de companii americane folosesc soft produs de noi. Nu cautam la Iasi clienti noi. Aici va fi cel mai mare centru de dezvoltare Embarcadero din lume insa nu va avea si un departament de vanzari. In schimb, vom crea un departament nou in cadrul firmei, de garantare a calitatii produselor, in stransa colaborare cu un partener IT din India”, a declarat Andrei.

Embarcadero Tehnoligies detine, momentan, sase centre de dezvoltare, trei in Statele Unite, unul in Canada si doua in India. Potrivit reprezentantilor companiei, in urmatorii doi ani, vor ramane doar doua, cel din Canada si cel din Iasi.

Primii programatori care vor fi angajati in cadrul centrului iesean vor urma stagii de pregatire intensiva la Toronto (Canada), unde vor fi instruiti de specialisti ai firmei americane.

Embarcadero Tehnologies s-a infiintat in anul 1993, avand sediul central in San Francisco. Firma ofera un pachet de zece produse si are peste 12.000 de clienti in toata lumea.

Embarcadero urmeaza sa fie achizitionata de fondul privat american de investitii Thoma Cressey Equity Parteners, prin cumpararea tuturor actiunilor cotate la bursa, procesul de achizitie fiind demarat in toamna acestui an. Tranzactia se ridica la 234 milioane de dolari.

Thoma Cressy gestioneaza un capital de peste 2 miliarde de dolari. In ultimii ani, Thoma Cressey a investit in firme de software peste 300 milioane de dolari.