- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Flamingo International are un nou CEO

23 Nov, 18:52 • Redactia DailyBusiness
Flamingo International a anuntat joi retragerea din functia executiva a lui Dragos Cinca si numirea, incepand cu 1 ianuarie 2007, a lui Jiri Rizek, fostul director de retail, ca nou CEO al grupului de firme.
Flamingo International are un nou CEO

Astfel, Dragos Cinca va pastra functia de presedinte al Consiliului de Administratie, lasand mandatul executiv lui Jiri Rizek, principalul motiv pentru aceasta mutare fiind experienta lui Rizek in restructurarea unei astfel de companii in contextul aderarii la UE, conform oficialilor Flamingo.

Compania se va concentra pe dezvoltarea de magazine cu suprafete mari, in special a retelei Flanco World. In prezent, compania opereaza 6 magazine Flanco World, fata de unul singur la inceputul anului.

De asemenea, Dragos Simion, vice-presedinte al Consiliului de administratie, nu va mai avea nici o atributie executiva in cadrul grupului. Principala atributie executiva a lui Simion a fost cotarea la bursa a Flamingo, operatiune pe care a finalizat-o anul trecut.

„Masura vine ca o reactie normala la dezvoltarea si maturizarea, in acelasi timp, a afacerii Flamingo, si a fost pregatita inca de la inceputul acestui an”, a declarat Dragos Cinca, mentionand ca, ” intentionez sa ma implic in continuare in mod activ in business-ul Flamingo, din calitatea de presedinte al Consiliului de Administratie al Grupului si din cea de actionar principal (41%)”.

„Pozitia de CEO al grupului Flamingo International imi ofera perspectiva aplicarii know-how-ului international acumulat in cei peste 16 ani de experienta in managementul retail-ului european”, a declarat Rizek.

Obiectivele lui Dragos Cinca, pentru 2006, in calitate de CEO al Grupului Flamingo, au inclus realizarea achizitiei si integrarii Flanco, in grupul Flamingo, aducerea, in luna august a acestui an, a lui Jiri Rizek in echipa de management a grupului si dezvoltarea unei strategii pe termen mediu si lung, care va fi implementata, incepand cu ianuarie 2007, sub conducerea noului CEO al firmei, Jiri Rizek, potrivit oficialilor companiei.

Dragos Cinca este fondator al grupului Flamingo, ca actionar majoritar, cu 90%, pana in momentul listarii la BVB, si, in prezent, actionar majoritar, cu peste 40%.

Jiri Rizek a fost numit director general pe partea de retail a grupului Flamingo in august 2006. Anterior, a petrecut 4 ani in cadrul companiei Dixons, unde a pus bazele lantului de magazine Electroworld din Cehia, si 12 ani in cadrul companiilor Philips si JVC.

Flamingo International detine 100% toate companiile grupului – Flamingo Computers, Flanco, Future Shop si Flamingo Distribution Center.