- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Fostul presedinte al Samsung, condamnat la 3 ani cu suspendare si amenda de 62 mil. euro

14 Aug, 13:23 • Redactia DailyBusiness
Lee Kun-Hee (foto), fostul presedinte al companiei Samsung, a fost condamnat de o curte de justitie din Coreea de Sud la 3 ani de inchisoare cu suspendare si o amenda de 89,2 mil. $ (62 mil. euro), in urma unui caz de evaziune fiscala.
Fostul presedinte al Samsung, condamnat la 3 ani cu suspendare si amenda de 62 mil. euro

Acesta a fost gasit vinovat de coruptie, dupa ce dupa ce un fost director senior din grupul Samsung a declarat ca persoane din conducerea companiei au ascuns bani si au pastrat anumite fonduri pentru a mitui politicieni, procurori si oficiali.

Anul trecut, Curtea de Justitie a Coreei nu l-a gasit vinovat pe Lee Kun-Hee (foto), dar cazul a fost trimis la Curtea Suprema pentru reconsiderare.

Lee, in varsta de 67 de ani, a condus cel mai mare grup business al Coreei de Sud timp de aproape 20 de ani. Acesta a renuntat la presedintia Samsung in aprilie 2008, cand a fost pentru prima oara acuzat de evaziune fiscala.

Procurorii au subliniat ca Lee a cauzat companiei pierderi de 150 mld. woni (85 mil. euro). Acestia au o saptamana pentru a se decide daca vor cere marirea pedepsei lui Lee Kun-Hee.

La randul sau, Lee se va consulta cu avocatii pentru a se hotari daca sa ceara apel.

Samsung are peste 250.000 de angajati si a contribuit la peste 20% din exporturile Coreei de Sud in 2007.