- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Kingston a realizat anul trecut afaceri de 10,66 mil. dolari in Romania

27 Jan, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Kingston Technology, companie ce activeaza pe piata de module de memorie PC, carduri si unitati portabile USB, si-a crescut in 2008 vanzarile pe piata din Romania cu 6% fata de anul precedent, pana la 10,66 mil. $ (8,22 mil. euro).
Kingston a realizat anul trecut afaceri de 10,66 mil. dolari in Romania

Cantitativ, vanzarile Kingston pe piata locala s-au cifrat in 2008 la aproximativ 930.000 de memorii, au anuntat reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

Cele mai mari volume au fost obtinute pe segmentul memoriilor de tip Flash, dar si pe cel al memoriilor DRAM. Cotele de piata inregistrate s-au ridicat la 25% pentru segmentul cardurilor de memorie, 25% pentru dispozitivele USB si 13% pentru memoriile DRAM.

„Dupa 4 ani de prezenta in Romania, observam o aliniere a tendintelor de crestere ale business-ului local la nivelul din Europa de Est, unde am crescut cu 5,4%”, a declarat Pawel Smigielski, managerul regional pentru Europa de Est in cadrul Kingston Technology Europe Ltd.

Partenerii Kingston in Romania sunt: Abis Romania, Asesoft Distribution, Avenir Telecom, Avnet, ElkoTech, K-tech, Logicom IT Distribution, R.H.S. Company, World Comm.