- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft, obligata de o instanta SUA sa stopeze comercializarea anumitor versiuni Word

13 Aug, 10:30 • Redactia DailyBusiness
O Curte de Justitie din SUA a ordonat gigantului Microsoft sa inceteze comercializarea anumitor versiuni ale popularului software Word in cadrul Statelor Unite, dand astfel dreptate unei mici companii canadiene care a acuzat producatorul ca a incalcat drepturi de proprietate intelectuale, a scris Reuters.
Microsoft, obligata de o instanta SUA sa stopeze comercializarea anumitor versiuni Word

Pe langa aceasta interdictie, ce va intra in vigoare in 60 de zile, compania Microsoft a si fost amendata cu 290 mil. $ (205 mil. euro). Incalcarea drepturilor de proprietate implica toate acele versiuni ale Word ce folosesc tehnologia XML, gasita in versiunile Microsoft Word 2003 si 2007.

Analistii sunt de parere insa ca, pe langa amenda, Microsoft nu va avea foarte mult de suferit, intrucat poate modifica relativ usor tehnologia XML, astfel incat sa nu mai poata fi considerata o copiere a tehnologiei similare patentata de compania canadiana i4i.

De asemenea, o noua versiune a Word, care nu include tehnologia XML, urmeaza a fi lansata anul viitor.

Microsoft, care este implicata in mai multe dispute de acest fel, va intenta apel.

„Consideram ca putem demonstra foarte clar ca nu incalcam niciun fel de drept al companiei i4i”, a declarat Kevin Kutz, purtator de cuvant al Microsoft.