- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft Romania: Daca PIB va urca cu 1% in 2010, cresterea sectorului IT va fi de 10 ori mai mare

22 Feb, 13:00 • Redactia DailyBusiness
Cresterea sectorului local de IT in acest an va fi de zece ori mai mare decat avansul Produsului Intern Brut (PIB), estimat in jurul a 1%, a declarat luni Calin Tatomir (foto), directorul general al Microsoft Romania.
Microsoft Romania: Daca PIB va urca cu 1% in 2010, cresterea sectorului IT va fi de 10 ori mai mare

„Conform estimarilor noastre, daca avansul PIB-ului Romaniei va fi de 1%, atunci cresterea sectorului local IT va fi de 10%”, a spus Tatomir, citat de Mediafax.

El a adaugat ca filiala locala a Microsoft a inregistrat in decembrie 2009, comparativ cu luna similara din 2008, prima crestere anuala si a afirmat ca „doreste o crestere agresiva” pana la finele lunii iunie, cand se incheie anul fiscal al companiei americane.

„In lunile iulie, august si septembrie, Microsoft Romania a scazut puternic, iar in decembrie am intrat pe plus. Ne dorim o crestere agresiva in a doua parte a anului fiscal Microsoft (ianuarie-iunie 2010 – n.r.) si cred ca vom incheia peste media cresterii pe care o va inregistra compania americana in aceasta zona a Europei”, a
spus Tatomir.

Intrebat de evolutia vanzarilor de licente Windows 7, Tatomir a spus ca anticipeaza ca sistemul de operare va avea o cota de piata de 18-19% la finele lunii iunie 2010.

„Sunt optimist si ma bazez pe faptul ca numarul de licente Windows 7 vandute in prima saptamana de la lansare l-a depasit pe cel al licentelor Windows Vista comercializate in primul an de la aparitie”, a spus seful Microsoft Romania.

Windows 7 a fost lansat in octombrie 2009.

Cu sediul central in Statele Unite, Microsoft este cel mai mare producator de software la nivel international.