- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Mitsubishi Electric isi reduce de 12 ori estimarea de profit net anual

02 Feb, 10:44 • Redactia DailyBusiness
Mitsubishi Electric, producator japonez de electronice, si-a redus a doua oara estimarile de profit pentru acest an fiscal, pe masura ce se reduce cererea din partea consumatorilor si a producatorilor de ecrane pentru televizoare si monitoare, a scris Bloomberg.
Mitsubishi Electric isi reduce de 12 ori estimarea de profit net anual

Estimarea de profit net pe anul fiscal ce se va incheia in martie a fost redusa cu 94%, pana la 10 mld. yeni (circa 84 mil. euro), de 12 ori mai putin decat valoarea estimata in octombrie, de 120 mld. yeni (circa 1 mld. euro).

Astfel, previziunile companiei sunt cele mai reduse din ultimii sase ani. Afacerile companiei vor fi afectate negativ si de rezultatele producatorului de cip-uri Renesas Technology Corp., companie detinuta in procent de 45% de Mitsubishi Electric.

„Cererea de electronice si cip-uri va scadea, cel mai probabil, pana la jumatatea urmatorului trimestru fiscal”, este parerea lui Yukihiro Sato, vice presedinte executiv al companiei. „Recuperarea va fi dificila si se va intampla, cel mai probabil, in perioada ianuarie-martie 2010”, a mai spus acesta.

Compania se asteapta ca veniturile sale pe anul fiscal curent sa se reduca cu 11%, pana la 3,6 mii de miliarde yeni (circa 26 mld. euro).

Alte companii japoneze ce au anuntat recent estimari in scadere ale afacerilor au fost Canon, Fujitsu, Toshiba sau Sony.