- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nielsen: Criza ajuta jocurile video second-hand, dar le afecteaza pe cele noi

07 Jul, 11:03 • Redactia DailyBusiness
Recesiunea economica a marit timpul petrecut de oameni in fata jocurilor video la un record istoric, iar segmentul de inchirieri si achizitiile de jocuri la mana a doua a cunoscut cresteri importante, conform unui raport al companiei de cercetare Nielsen.
Nielsen: Criza ajuta jocurile video second-hand, dar le afecteaza pe cele noi

In ianuarie 2009, timpul petrecut de acestia jucandu-se era de aproape 19 ore pe saptamana, fata de 16,5 ore, in ianuarie anul trecut. Desi trendul este descendent (in mai jucatorii petreceau 16,5 ore saptamana jucandu-se), numarul de ore petrecute in compania jocurilor video a fost mai mare in fiecare dintre primele cinci luni ale anului, comparativ cu lunile corespondente ale anului trecut.

Inchirierile si achizitiile de jocuri folosite sau vechi au atins si ele un nivel istoric, datorita preturilor mult mai scazute fata de cele noi. Un joc folosit costa in prezent circa 10$, fata de 50-60$ – pretul unuia nou.

Cresterea popularitatii jocurilor vechi loveste insa in vanzarile de titluri noi, din ce in ce mai scazute in ultimele 3 luni, conform Nielsen.