- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Novensys estimeaza vanzari de 2 mil. euro pentru \”factura prin GPS\”

18 Mar, 15:09 • sergiu.mircea
Furnizorul autohton de solutii pentru managementul informatiilor Novensys a lansat marti o solutie business de mobilitate pentru care estimeaza vanzari de 2 mil. euro, pana la sfarsitul anului, a spus pentru DailyBusiness Romeo Iancu, director de vanzari si marketing, Novensys.
Novensys estimeaza vanzari de 2 mil. euro pentru \factura prin GPS\

Solutia consta in folosirea unui terminal „inteligent” cu sistem GPS incorporat si o imprimanta mobila care poate printa factura produselor sau serviciilor livrate, chiar la locul de desfacere a acestora.

Solutia se adreseaza firmelor de curierat, logistica, securitate, utilitati si companiilor prestatoare de servicii, iar preturile variaza intre 700 si 3.000 de euro, a mai spus Iancu.

Prin intermediul receptorului GPS incorporat in terminalul mobil se obtin coordonatele fizice ale locului in care are loc predarea/schimbul de marfa, iar pe hartia tiparita se va putea semna de catre beneficiar confirmarea primirii.

Alternativ, confirmarea primirii se poate realiza chiar de catre destinatar prin introducerea propriei semnaturi pe ecranul terminalului mobil. In plus, imprimantele mobile pot fi dotate cu dispozitive care permit citirea smart cardurilor si a cardurilor magnetice.

In cazul livrarilor catre magazine, se scurteaza timpul de preluare si verificare a documentelor cu peste 60%, conform Novensys. Cu ajutorul standardului EDI (electronic data interchange), se pot transmite automat informatiile referitoare la facturi direct in sistemul magazinului.

Cele mai recente date financiare publicate de Novensys indica o crestere de 137% a business-ului in primele sase luni ale anului trecut, pana la 5,8 mil. euro, comparativ cu perioada similara din 2006.

Conform unor declaratii facute anul trecut, compania si-a propus sa obtina o cifra de afaceri de peste 30 mil. euro in urmatorii 3 ani.