- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Piata telecom locala si-a incetinit cresterea: Evolutie de 7,2% in 2008, pana la 4,5 mld. euro

04 Jun, 11:07 • emanuel.ceciu
Piata telecom a inregistrat o evolutie de 7,2% in 2008, pana la 4,5 mld. euro, ritmul de crestere fiind inferior evolutiei de circa 16% inregistrat de piata in 2007 fata de 2006.
Piata telecom locala si-a incetinit cresterea: Evolutie de 7,2% in 2008, pana la 4,5 mld. euro

„Conform datelor preliminare, veniturile inregistrate anul trecut din servicii de comunicatii electronice au depasit valoarea de 4,5 miliarde euro, in crestere cu 7,2% fata de anul precedent, insa, daca am elimina influenta fluctuatiei cursului de schimb, cresterea reala in moneda nationala ar fi de 9,7%. Estimam ca, in anul 2009, ratele de crestere ale serviciilor de comunicatii vor fi mai mici decat in anii anteriori, fiind bazate in principal pe intensificarea utilizarii serviciilor de ultima generatie si mai putin pe atragerea de clienti noi”, a declarat joi Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Seful Autoritatii a spus ca, in ciuda crizei economice, din toate sectoarele comunicatiilor electronice s-au raportat cresteri consistente.

„Desi anul 2008 a fost anul in care au aparut si in Romania primele semne ale crizei economice mondiale, din toate sectoarele comunicatiilor electronice s-au raportat cresteri consistente. Efectele actualului climat economic asupra comunicatiilor din Romania vor putea fi evaluate abia in toamna acestui an, cand vom avea datele referitoare la primul semestru al anului. Ne asteptam la stagnari pe unele sectoare si poate chiar la scaderi, dar in mod sigur vom avea o crestere a penetrarii broadband”, a declarat Catalin Marinescu.