Internet/New Media

Play Station 3 si Xbox 360 sunt in grafic

08 Jan, 13:30 • Redactia DailyBusiness
Sony si Microsoft au anuntat ca si-au atins obiectivele in ceea ce priveste vanzarile consolelor Play Station 3 (PS3) si respectiv Xbox 360, cele doua produse rivale de pe piata jocurilor video estimata la 30 de miliarde de dolari.
Play Station 3 si Xbox 360 sunt in grafic

Anunturile au fost facute duminica, inainte de deschiderea targului de electronice Consumer Electronics Show, din Las Vegas (CES).

Sony a exportat un milion de console PS3 in SUA pana la sfarsitul lui 2006, redirectionand spre Stalele Unite unitati destinate initial Japoniei, a declarat pentru Reuters Jack Tretton, CEO al Sony Computer Entertainment America.

SUA este cea mai importanta piata de jocuri video pentru Sony, motiv pentru care lansarea PS3 s-a orientat spre aceasta. Tretton a declarat insa ca Sony va lansa pe piata japoneza numarul de unitati redirectionate catre SUA pana la sfarsitul anului si ca lansarea PS3 in Europa va avea loc in martie asa cum a fost initial programata.

„Suntem la fel de puternici pe tote cele trei piete. Nu ne putem permite sa sacrificam nici una dintre ele”, a comentat Tretton.

Sony a detinut suprematia pietei de jocuri video prin lansarile primelor doua console Play Station care impreuna au atins vanzari de peste 2 milioane de unitati in intreaga lume, insa lansarea PS3 a fost afectata de intarzieri.

Tretton a declarat duminica ca se asteapta ca 6 milioane de PS3 sa fie vandute in intreaga lume pana la sfarsitul anului.

Oficialii Microsoft au declarat ca 10,4 milioane de console Xbox 360 au fost vandute in intreaga lume pana la sfarsitul lui 2006, depasind obiectivul companiei de 10 milioane de unitati. Microsoft a reusit sa sustina castigul pe termen scurt lansand consola cu un an inainte de Sony si Nintendo.

Bill Gates, a declarat ca Microsoft va oferi o consola Xbox 360 care va putea fi folosita si ca dispozitiv pentru Internet Protocol TV, un serviciu ce ofera imagini video de inalta calitate pe retelele de internet, consola Microsoft devenind ” un dispozitiv pentru living bun la toate”.

CES, cea mai mare expozitie comerciala de tehnologie de consum din lume, are loc in perioada 8-11 ianuarie in Las Vegas, anul acesta fiind a 40-a editie.