- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Player-ul Zune, vanzari in scadere cu 54% pentru Microsoft

27 Jan, 11:17 • Redactia DailyBusiness
Veniturile Microsoft din vanzarile de media playere Zune au scazut cu 54%, sau 100 de milioane de dolari, in al doilea trimestru fiscal incheiat la 31 decembrie 2008, fata de perioada similara a anului precedent, potrivit Washington Post.
Player-ul Zune, vanzari in scadere cu 54% pentru Microsoft

Totusi, compania se arata dedicata acestui tip de afacere pe termen lung. „Avem o viziune mai larga asupra acestei afaceri. Nu vrem doar sa vindem niste mp3 playere, ci sa conectam mai multe tipuri de entertainment folosind software-ul si serviciile Zune”, a declarat Adam Sohn, purtatorul de cuvant al Zune, citat de PaidContent.

Microsoft a raportat un profit de 4,17 miliarde de dolari, in al doilea trimestru fiscal care s-a incheiat la 31 decembrie, in comparatie cu profitul de 4,71 miliarde de dolari raportat in perioada similara a anului precedent. Veniturile au crescut cu 2 procente la 16,63 miliarde de dolari, sub asteptarile analistilor, de 17,1 miliarde de dolari.

Compania americana Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, va concedia pana la 5.000 de angajati, anuntand totodata ca nu va mai putea oferi estimari in legatura cu profitul pe care-l va inregistra in acest an fiscal. Angajatii concediati de Microsoft vor proveni din domeniul cercetare si dezvoltare, marketing, vanzari, finante, juridic, HR si tehnologia informatiei.