- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

SAP disponibilizeaza 3.000 de angajati, desi vanzarile si profitul au crescut

28 Jan, 12:33 • Redactia DailyBusiness
Producatorul german de software SAP urmeaza sa disponibilizeze 3.000 de oameni anul acesta si estimeaza ca prima jumatate a anului, cel putin, va fi "foarte dificila", conform Bloomberg.
SAP disponibilizeaza 3.000 de angajati, desi vanzarile si profitul au crescut

In trimestrul patru, vanzarile totale ale SAP au crescut la 3,49 mld. euro, fata de 3,24 mld. euro, iar profitul net a evoluat la 850 mil. euro, fata de 756 mil. euro.

La finele anului trecut, SAP avea 51.536 de angajati. La finele lui 2009, numarul acestora va fi de 48.500.

„Ne asteptam ca 2009 sa fie un an cu ‘vizibilitate redusa’. Prima jumatate va fi in mod special foarte dificila, intrucat va trebui sa suportam si costurile rezultate in urma disponibilizarilor. Ne va scadea marja de profit operational”, a declarat Leo Apotheker, co-chief executiv al companiei.

Disponibilizarile acestea vor reduce insa cheltuielile companiei incepand cu 2010 cu circa 350 milioane euro/an.

„Aceasta miscare este mai mult sau mai putin in linie cu ceea ce fac si alte companii din domeniu”, este de parere Boris Boehm, manager de fonduri la Aramea Asset Management din Hamburg, firma care detine actiuni de circa 750 mil. euro in SAP. „Pozitia proeminenta pe care o detine SAP pe piata o va ajuta insa sa isi mentina cota”, a continuat Boehm.

Disponibilizarile anuntate de SAP se adauga celor peste 80.000 ce au fost anuntate de la inceputul saptamanii acesteia de alte companii mari – Nextel sau STMicroelectronics.

In 2006, SAP a primit din partea unei reviste de afaceri din Germania premiul de „cel mai bun angajator al anului”, ca urmare a angajarilor continue pe care compania le opera in acea perioada.