Internet/New Media

Seful Microsoft Romania despre noul sediu al companiei: \”E ca din Star Trek\”

22 Feb, 14:13 • emanuel.ceciu
Microsoft Romania si-a mutat sediul din zona Victoriei, "cladirea Orange", in zona Pietei Presei Libere, intr-un spatiu de 2.400 metri patrati. Afla din articol de ce seful companiei, Calin Tatomir, spune ca angajatii sai au luat deja contact cu tehnicile de lucru ale viitorului.
Seful Microsoft Romania despre noul sediu al companiei: \E ca din Star Trek\

Pretul pe metru patrat este mai mic decat in fostul sediu, unde compania avea disponibil un spatiu de circa 1.500 metri patrati.

Odata mutati in noul sediu, unul descris de seful filialei locala e Microsoft ca fiind „ca din Star Trek”, angajatii companiei nu mai dispun de birouri personale, fiecare dintre ei „schimband locurile” aproape zilnic.

„Nici eu nu am birou propriu, personalizat. Permitem tuturor celor 120 de angajati de aici sa isi schimbe dinamic birourile intre ei. Incercam astfel sa schimbam mentalitatile oarecum vetuste de ‘simt al proprietatii’, de ‘a poseda’. Sa spunem ca avem „birouri in spatiu cloud'”, spune Calin Tatomir, CEO-ul companiei.

El considera ca acest gen de munca in corporatie, combinat cu videotelefonia sau munca „de acasa” in momentele in care nu este nevoie de prezenta fizica a personalului, vor reprezenta viitorul. „Avem birouri cu forme foarte ciudate, neregulate, rotunde. La salile de intalniri ne programam pe usa, printr-un panou digital. Birourile nu au telefoane ci doar casti si microfon pentru comunicarea interna”, spune Calin Tatomir.

Spatiul permite lucrul pentru 200 de angajati. „Vom mai angaja in 2010, cateva zeci de oameni. Intre 20 si 40. Acum avem in toata tara 340 de angajati”, incheie Tatomir.