- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

ȘOC! Primul bărbat arestat pentru că a folosit cu rea intenție inteligența artificială

10 May, 21:13 • Constantin Cristina
Un bărbat a fost arestat după ce a folosit inteligența artificială! A devenit prima persoană arestată din China, deoarece a folosit aplicația ChatGPT cu rea intenție.
ȘOC! Primul bărbat arestat pentru că a folosit cu rea intenție inteligența artificială

Un bărbat chinez a fost arestat pentru că ar fi folosit inteligența artificială, ChatGPT pentru a genera un fake news despre un accident de tren, a informat Reuters.

Citește și: Se fac bani din ChatGPT? Ce salariu are un trainer de inteligență artificială. Suma este ireală

ȘOC! Primul bărbat arestat pentru că a folosit cu rea intenție inteligența artificială

Acesta a fost prima persoană arestată în China pentru utilizarea cu rea intenție a unui program de inteligență artificială (AI). Știrea falsă pe care a generat-o bărbatul a fost despre accidentul feroviar în care 9 lucrători în construcții și-ar fi pierdut viața.

Știrea a făcut vâlvă și a fost accesată de peste 15.000 de ori după ce a fost postată în social media la 25 aprilie, potrivit poliției din Pingliang.

Noile regulamente din China privind constructele de tip „deepfake” interzic utilizatorilor şi furnizorilor de servicii AI, deopotrivă, să folosească tehnologia pentru a produce şi a elibera în spaţiul public informaţii false.

Aceste regulamente se aplică de la 10 ianurie și au scopul de a evita foloisrea tehnologiei AI. Un total de 25 de conturi pe Baijiahaom, o platformă de bloguri deţinută de compania chineză Baidu, au raportat „accidentul” folosind adrese IP din locaţii diferite, conform poliţiei.

ChatGPT, inteligența artificială
ChatGPT, inteligența artificială

Bărbatul suspect, pe nume Hong, a fost identificat și arestat pentru inventarea de informații false. Acesta ar fi modificat știri generate de ChatGPT și le-a încărcat pe platforma deținută de Baidu, conform poliției locale.

Mai mult, ChatGPT a venit cu patru previziuni legate de modul în care omenirea ar putea sfârși. Experții în tehnologie avertizează că evoluția inteligenței artificiale ar putea amenința omenirea.

„Este important să rețineți că prezicerea sfârșitului lumii este o sarcină dificilă și foarte speculativă, iar orice predicție în acest sens ar trebui privită cu scepticism. Cu toate acestea, există mai multe tendințe și potențiale evoluții care ar putea avea un impact semnificativ asupra traiectoriei umanității și care ar putea contribui la căderea acesteia”, a răspuns ChatGPT.

Teama că inteligența artificială ar putea conduce la sfârșitul omenirii a fost ani de zile doar o ficțiune. În zilele noastre, a devenit un subiect extrem de discutat de experți, pe măsură ce tehnologia se află într-o evoluție continuă.

„Dezvoltarea unei inteligențe artificiale complete ar putea însemna sfârșitul rasei umane”, avertiza, î.n 2014, fizicianul Stephen Hawking.

Elon Musk spune la rândul său că tehnologia „are potențial de distrugere a civilizației”.

Alte articole: Cele 4 scenarii apocaliptice făcute de ChatGPT. Cum ar putea sfârși omenirea, potrivit inteligenței artficiale