- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Solutie impotriva facturilor incarcate in roaming: SMS de avertizare

01 Mar, 17:36 • Redactia DailyBusiness
Vodafone Romania ofera clientilor aflati in roaming un control mai bun al costurilor pentru utilizarea serviciilor de date mobile, printr-un sistem de notificare la atingerea unei anumite valori corespunzatoare traficului efectuat, a anuntat luni compania.
Solutie impotriva facturilor incarcate in roaming: SMS de avertizare

„In ultimii ani, serviciile de date mobile au inregistrat o rata de adoptie accelerata in randul clientilor nostri si o utilizare crescuta in roaming. Prin optiunile introduse astazi, Vodafone Romania raspunde cerintelor europene de a oferi consumatorilor un instrument mai eficient de control al costurilor pentru navigarea pe Internet sau accesarea email-ului in roaming. In plus fata de reglementarile Uniunii Europene, Vodafone extinde acest sistem de notificare in orice destinatie internationala”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Pana la 1 iulie 2010, in conformitate cu normele Uniunii Europene, abonatii Vodafone care utilizeaza serviciile de date mobile in roaming pot opta gratuit pentru una din variantele de notificare prin SMS, pentru a fi informati atunci cand ating valorile definite in optiunea aleasa.

In plus, in functie de propriile nevoi de comunicare, utilizatorii serviciilor de date mobile in roaming au posibilitatea de a alege o optiune de notificare cu sau fara intreruperea serviciului, la atingerea valorii prestabilite. Pragurile de notificare variaza de la 40 de euro pana la 500 de euro, valori fara TVA.

Clientii Vodafone care pana la 1 iulie 2010 nu opteaza pentru una din variantele de notificare disponibile vor beneficia automat de optiunea standard de notificare, ce include alerta prin SMS la atingerea pragului de 40 de euro, cu posibilitatea de a prelungi sesiunea de date peste valoarea de 50 de euro.

Utilizatorii cartelei Vodafone si ai ofertei Vodafone Avantaj beneficiaza, incepand de la 1 martie 2010, de alerta prin SMS la atingerea valorii de 40 de euro.

Optiunile de notificare pentru serviciile de date in roaming pot fi activate gratuit, prin apel la departamentul de relatii cu clientii sau in magazinele Vodafone.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9,66 milioane clienti, la 31 decembrie 2009. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile din lume cu aproximativ 333 milioane de clienti, la 31 decembrie 2009. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe 5 continente si aproximativ 40 de retele partenere in intreaga lume.