Internet/New Media

Sony are noi probleme de fiabilitate. La rand, camerele digitale Cyber-shot

24 Nov, 15:52 • Redactia DailyBusiness
Corporatia japoneza Sony a anuntat vineri ca a identificat noi defecte de productie, la opt modele ale camerelor sale digitale Cyber-shot.
Sony are noi probleme de fiabilitate. La rand, camerele digitale Cyber-shot

Producatorul de electronice a comunicat pe site-ul oficial al companiei ca ecranele cu cristale lichide de pe opt modele de camere foto digitale Cyber-shot pot avea probleme in redarea corecta a imaginilor, fotografiile stocate pot fi distorsionate, iar in unele cazuri modelele respective nu functioneaza deloc.

Sony a comercializat pana acum un volum de aproximativ 1 milion de unitati ale acestor modele, oficialii companiei anuntand ca s-au raportat deja defectiuni la un procent de 0,4% dintre acestea, problemele fiind limitate insa numai la unitatile vandute pe piata interna.

Producatorul japonez s-a oferit sa repare gratis camerele care au avut probleme de functionare, insa nu a comunicat costurile pe care le va avea de suportat pentru aceste reparatii.

Defectele de productie ale camerelor digitale reprezinta o noua lovitura adusa imaginii producatorului japonez, care s-a confruntat la inceputul anului cu o problema mult mai grava in cazul bateriilor pentru laptopuri.

Compania a fost nevoita atunci sa retraga de pe piata 9,6 milioane de baterii litiu-ion, ceea ce a provocat costuri uriase si a contribuit la scaderea profitului net al Sony de pe trimestrul al treilea cu 94%.

Imediat dupa criza bateriilor, Sony a numit un director executiv pentru a se ocupa de controlul calitatii produselor pe intreaga companie, incluznd productia de monitoare LCD, pe cea de calculatoare sau diviziile de filme si entertainment.

Probleme similare aparute in procesul de productie al consolelor de jocuri PlayStation3 au determinat intarzierea scoaterii pe piata a unui volum mare de unitati, fapt ce poate conta foarte mult in „lupta” producatorului japonez de domina piata consolelor de jocuri in fata unor rivali precum Microsoft, cu consola Xbox, si Nintendo, cu consola de jocuri Wii.

Potrivit specialistilor, defectele de productie intampinate de gigantul japonez ar putea reflecta si gradul din ce in ce mai ridicat de complexitate al tehnologiilor folosite in lupta pentru dominarea pietei electronicelor, Sony reprezentand doar prima companie afectata de aceste probleme.