- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Studiu: Jucatorii din IT intra mai usor pe piata, dar fara inovatie nu vor supravietui

04 Feb, 18:18 • Redactia DailyBusiness
Intr-o era a avansului tehnologic din ce in ce mai rapid, intrarea pe piata a noilor jucatori din domeniul IT devine tot mai usoara, dar avand in vedere ca pe piata activeaza deja foarte multe companii, este nevoie de inovatie sustenabila pentru ca acestia sa supravietuiasca, reiese dintr-un studiu realizat de Ernst&Young.
Studiu: Jucatorii din IT intra mai usor pe piata, dar fara inovatie nu vor supravietui

Majoritatea expertilor IT din piata considera ca in prezent ne aflam doar la inceputul „revolutiei tehnologice digitale”. Pe masura ce tehnologia devine din ce in ce mai deschisa (opensourced) si tarile emergente contribuie mai mult cu inovatie, noile tehnologii vor ajunge pe piata din ce in ce mai repede.

Resursele software, de procesare sau stocare a datelor, se vor muta pe Internet din ce in ce mai mult, permitand organizatiilor sa isi reduca in mod substantial numarul de instrumente de lucru fizice.

Aceasta va permite companiilor mici sa reduca investitiile necesare pentru a progresa si va diminua radical costurile in infrastructura ale start-up-urilor, permitand acestora sa se concentreze in schimb pe cercetare si dezvoltare.

Securitatea IT va juca de asemenea un rol important in domeniile tehnologice, pe masura ce organizatiile devin din ce in ce mai atente sa nu permita scurgeri de date sau infectarea cu diferiti virusi, conform studiului Ernst&Young.

Ubicuitatea Internetului si a terminalelor mobile, puterea masiva a serverelor si viteza mare de procesare a informatiilor ofera pietei IT oportunitati care nu erau vizibile acum 5-10 ani. Costurile au scazut si ele, in timp ce instrumentele IT au devenit din ce in ce mai complexe, facilitand convergenta.

Dintre cei 6,5 miliarde de oameni de pe Terra, circa o jumatate au in prezent un terminal mobil si aproape un sfert au acces la Internet, conform Ernst&Young.

Accesati intregul studiu Ernst&Young, aici.