- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Studiu: Numarul persoanelor fizice care apeleaza la servicii IT a crescut cu pana la 50% in 2009

16 Mar, 14:34 • Redactia DailyBusiness
Numarul persoanelor fizice care apeleaza la companii specializate de servicii IT a crescut intre 10% si 50% in primul trimestru al anului 2009, potrivit unui studiu realizat de Anteea Consulting pentru compania Computer Troubleshooters, franciza specializata in servicii si consultanta IT.
Studiu: Numarul persoanelor fizice care apeleaza la servicii IT a crescut cu pana la 50% in 2009

In cazul clientilor companii, cresterea a fost de doar 5-8%, potrivit aceluiasi studiu.

Cele mai des intalnite probleme sunt legate de functionarea defectuoasa a programelor software, datorata blocarii nejustificate a calculatorului sau virusarii acestuia. De asemenea, utilizatorii de tehnologie apeleaza des la service IT pentru reinstalarea programului de operare Windows sau recuperare de date – acest lucru aplicandu-se in special in cazul companiilor sau a persoanelor ale caror venituri depind de folosirea computerului.

Computer Troubleshooters este o franciza pe servicii IT din Romania cu filiale in 12 orase, compania acoperind servicii precum depanarea calculatoarelor, instalarea si configurarea de hardware, asistenta, configurarea Internetului si e-mailului, protectia contra virusilor si securitatea IT, precum si configurarea retelelor de calculatoare wireless si cablare.

La sfarsitul anului 2008, specialistii previzionau o scadere a pietei locala de servicii si consultanta cu 5-8%, apreciind ca aceasta a fost, in 2008, undeva la 365 de milioane euro si va ajunge anul acesta undeva la 350 milioane euro, conform companiei.