- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Un miliardar rus vrea sa cumpere Telekom Austria

29 Mar, 09:18 • Redactia DailyBusiness
Miliardarul rus Vladimir Ievtusenkov vrea sa cumpere Telekom Austria si este pregatit sa faca o oferta, prin interemediul grupului Sistema, care depaseste cu mult valoarea de piata a celei mai mari companii de telecomunicatii austriece, potrivit publicatiei Krone.
Un miliardar rus vrea sa cumpere Telekom Austria

Ievtusenkov ar fi dispus sa plateasca pentru Telekom Austria cu mult peste valorea curenta a actiunilor companiei, de 4,5 miliarde de euro, potrivit publicatiei austriece, preluata de Reuters.

Miliardarul rus va incerca sa cumpere participatia de 27% detinuta la operatorul de telecomunicatii de catre agentia austriaca a activelor de stat, OeIAG, iar in cazul in care nu va reusi va cauta sa achizitioneze titlturi de pe piata, scrie Mediafax.

OeIAG nu are acordul guvernului pentru a vinde actiunile Telekom Austria si, in aceste conditii, nu se pune problema instainarii titlurilor, a declarat un purtator de cuvant al companiei de stat.
Sistema detine cel mai mare operator de telefonie din Rusia, MTS.

Grupul mai controleaza, printre altele, companii cu operatiuni in domeniul petrolier, imobiliar, farmaceutic sau al industriei de aparare.