Internet/New Media

Vanzarile Dell vor creste anul viitor cu 50% in Romania

28 Nov, 15:58 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de calculatoare Dell estimeaza o crestere a vanzarilor in Romania de cel putin 50% pentru anul viitor, a declarat pentru DailyBusiness Dragos Mateescu, country manager Dell Romania.
Vanzarile Dell vor creste anul viitor cu 50% in Romania

Mateescu nu a dat detalii cu privire la nivelul actual al cifrei de afaceri sau al profitului obtinut de producatorul de caluculatoare in Romania.

In trimestrul trei al acestui an, Dell a avut o cota de piata de 11,9% din punct de vedere al valorii vanzarilor, fiind astfel al doilea jucator de pe piata dupa Hewlett-Packard care a avut o cota de 14,9%, si, respectiv, inaintea lui Flamingo, cu o cota de 8,4%, conform raportului International Data Corporation (IDC).

Din punct de vedere al numarului de unitati vandute in trimestrul trei, Flamingo International detine o cota de 11,6% din piata, urmat de KTech cu 11%, Hewlett Packard cu 9,7% si, pe locul 4, Complet Electroserv, producatorul de calculatoare al grupului Altex, cu 9,7%.

In trimestrul al doilea al anului Dell s-a aflat pe locul intai din punct de vedere al valorii vanzarilor cu o cota de 11,5%.

Potrivit IDC, numarul de notebook-uri vandute de Dell Romania a crescut in trimestrul al doilea cu aproximativ 13% fata de primul trimestru, plasand compania pe locul doi in topul distribuitorilor de notebookuri de pe piata romaneasca.

In cel de-al treilea trimestru, Dell si-a consolidat pozitia secunda, cresterea inregistrata fiind de 290% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Numarul de servere vandute in tara noastra a conferit Dell o cota de piata de 15%, in cel de-al doilea trimestru, respectiv de 21,1% in cel de-al doilea trimestru. Volumul de servere vandute in cel de-al treilea trimestru a fost cu peste 345% mai mare fata ce aceeasi perioada a anului trecut.

„Cota de piata a Dell va creste de la an la an cu 5%, atat la nivelul valorii vanzarilor, cat si la nivelul volumului unitatilor vandute. Cresterea va fi mentinuta pana vom ajunge lideri de piata”, a mai declarat Mateescu.