Internet/New Media

Vodafone Romania reduce tarifele pentru apelurile internationale

30 Nov, 00:00 • Redactia DailyBusiness
Vodafone Romania a anuntat ca va reduce tarifele standard pentru convorbirile internationale cu pana la 27%, pentru clientii serviciilor pe baza de abonament.
Vodafone Romania reduce tarifele pentru apelurile internationale

Noile tarife catre retelele Vodafone din 28 de tari din Europa si catre toate retelele fixe europene sunt de 0,5 USD/minut, comparativ cu precedentele tarife, de 0,65 USD/minut.

Apelurile catre destinatii din Israel, Statele Unite, Canada sau Hawaii vor fi taxate incepand de miercuri cu 0,40 USD/minut, fiind reduse cu 27%.

Vodafone a mai redus cu 8% tarifele pentru apelurile efectuate in celelalte retele europene si cu 6% tarifele pentru apelurile catre operatori din Asia, Africa sau America de Sud.

Operatorul de telefonie a mai anuntat ca va oferi, incepand de miercuri, si doua noi optiuni de apelare internationala, „Vodafone Europa” si „International Intensiv”, destinate clientilor pe baza de abonament care apeleaza in mod frecvent retelele internationale.

Optiunea „Vodafone Romania” este disponibila pentru o taxa lunara de 2 USD si faciliteaza apelurile catre orice numar din retelele Vodafone din Europa si din toate retelele fixe europene la un tarif national standard de 0,22 USD/minut.

Optiunea „International Intensiv” ofera, pentru o taxa lunara de 2 USD, un tarif de 0,40 USD/minut pentru apelurile efectuate catre alti operatori decat retelele Vodafone. De asemenea, prin aceasta optiune, apelurile catre destinatii precum Israel, Statele Unite, Canada sau Hawaii sunt taxate cu 0,30 USD/minut.

Vodafone Romania, parte a grupului international Vodafone, inregistra la data de 30 septembrie 2006 un numar de circa 7,1 milioane de clienti si venituri pe primul semestru fiscal de 490 milioane euro.

Principalul concurent al Vodafone in Romania este Orange, care estimeaza pentru acest an venituri de peste 1 miliard de euro, dupa ce a raportat venituri de 788 milioane euro pe primele noua luni.