- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Basescu, ministrilor francezi: Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei

12 Sep, 18:50 • Redactia DailyBusiness
"Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei", le-a spus presedintele Traian Basescu ministrilor francezei de Interne si Afaceri Europene, precizand ca Bucurestiul nu poate accepta formulari de genul "Romania e responsabila de alungarea populatiei de etnie roma”.
Basescu, ministrilor francezi: Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei

La inceputul intrevederii de miercuri cu Manuel Valls, ministrul francez de Interne, si cu Bernard Cazeneuve, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene, Traian Basescu si-a exprimat speranta ca Romania si Franta vor gasi formulele traditionale de cooperare bilaterala si in cadrul UE, seful statului roman amintind ca relatia bilaterala este acum si sub un parteneriat strategic.

„Sper ca problema romilor nu este singura problema pe care doriti sa o discutati cu Guvernul roman”, a continuat seful statului.

„In problema romilor va asigur ca suntem deschisi la o totala colaborare, inclusiv la retrimiterea de politisti in Franta, insa nu putem accepta formulari de genulul «Romania este reponsabila de alungarea populatiei de etnie roma, care se vede nevoita sa se refugieze in Franta». Vreau sa stiti ca Romania nu isi alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei”, a subliniat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Citeste si Francezii le dau bani romilor ca sa-si deschida firme in Romania.