Lifestyle

Cel mai nou parc de distractii din Bucuresti, deschis dupa o investitie de 25 mil. euro (GALERIE FOTO)

16 Oct, 14:51 • valentin..nicolae
Terra Park, parcul de distractii din Capitala de 25 milioane de euro, dezvoltat de producatorul de diamante sintetice Rami Dacia, a fost inaugurat duminica, dupa mai multe amanari. La deschidere au fost prezenti primarul sectorului 6, Cristian Poteras, ministrul Turismului, Elena Udrea, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi si ca invitat de onoare, Richard Daley, fostul primar al orasului Chicago (SUA).
Cel mai nou parc de distractii din Bucuresti, deschis dupa o investitie de 25 mil. euro (GALERIE FOTO)

Terra Park ocupa o suprafata de 30.000 metri patrati si este situat chiar in locul unde functioneaza unitatea de productie a companiei Rami Dacia, pe bulevardul Timisoara din sectorul 6 al Capitalei.

Pentru moment, compania a dezvoltat doar o prima faza a parcului de distractii: circa 30 de atractii (impartite in doua zone-exterior si interior), patru restaurante pe sistem self-service, un magazin de suveniruri si o parcare de 500 de locuri.

“Acum este prima parte a investitiei, de 25 milioane de euro. Banii provin atat din fonduri proprii, cat si din credite. Nu ne asteptam la profit in urmatorii 3 ani”, a declarat in urma cu doua luni Doina Gangoe, executive manager Terra Park si administrator al Rami Dacia.

Printre atractii se numara Z Force Tower (o platforma care se ridica la o inaltime de 53 de metri pentru a cobori cu viteza), un tobogan de apa cu barci, bumper-cars, carusele, trenulete si un mic roller-coaster.

Dintre acestea, restaurantele, roller-coaster-ul si toboganul cu apa nu au fost inca inaugurate, cel din urma din cauza vremii.

Totusi, in zona toboganului cu apa si a roller-coaster-ului, lucrarile de amenajare nu sunt inca finalizate, iar cladirea care adaposteste atractiile nu este finisata in intregime la exterior.

A doua parte a investitiei presupune instalarea unui roller-coaster mai mare si construirea unui hotel in apropiere.

Conducerea parcului estimeaza circa 600.000 de vizitatori in primul an.

„Vara ne asteptam la circa 20.000 de vizitatori per weekend (de vineri dupa-amiaza pana duminica inclusiv-n.r.)”, a spus Eric Eberhart, directorul general al parcului, care a participat la dezvoltarea Walt Disney Parks din California, Paris si Tokyo.

Intrebat daca nu cumva deschiderea parcului la mijlocul lunii octombrie a fost o miscare riscanta, avand in vedere ca majoritatea atractiilor sunt in aer liber, Eric Eberhart a spus: „Este gata acum si voiam sa il deschidem, mai ales ca avem si o zona interioara”.

Inaugurarea parcului de distractii a fost amanata de mai multe ori.

Parcul este deschis in fiecare zi, de luni pana vineri intre orele 10.00-22.00 si sambata si duminca intre orele 9.00-23.00.

Intrarea in parc se realizeaza in baza unui card, care pentru a permite accesul la atractii trebuie incarcat cu puncte valorice. Fiecare atractie necesita un anumit numarul de puncte. Un punct valoreaza 1 leu. De exemplu, pentru acces la Z Force Tower sunt necesare 15 puncte, echivalentul a 15 lei. Atractiile din interior solicita fiecare cate 4 puncte, cele destinate copiilor (din exterior) cate 5 puncte, iar celelalte cate 10 puncte. Cardul poate fi folosit si la magazinul de suveniruri si la restaurante.

Cardul este valabil pentru trei intrari in parc, timp de un an de zile, cat timp contine cel putin 1 punct valoric.

Initial, deschiderea parcului fusese anuntata pentru data de 10 septembrie. Ulterior, evenimentul a fost amanat, insa investitorul anunta ca intarzierile nu vor depasi 15-20 de zile.

Actionarii Rami Dacia sunt Asociatia Salariatilor Rami Dacia cu participatie de circa 79% si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu aproape 22%. In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,8 milioane de lei si pierderi de 1,1 milioane de lei. Compania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 1,7 milioane de lei si o pierdere neta de 5,2 milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.