Te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în Nutella pe care o găsești în comerț? Cu siguranță nu ai vrea să afli că în compoziția ei se regăsesc ulei de palmier, zahăr rafinat și o mulțime de aditivi care nu sunt deloc benefici pentru organismul tău. În schimb, ce-ar fi dacă ai putea să îți faci acasă o versiune mult mai sănătoasă, la fel de gustoasă și fără ingrediente artificiale? Nutella de casă este răspunsul perfect, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Cât costă kurtos cu Nutella. E senzația momentului la târgul de Crăciun din Brașov
foto: Nutella
Pentru a face această Nutella de casă ai nevoie de câteva ingrediente simple:
Prepararea este un proces ușor și rapid. Începi prin a prăji alunele la 180°C timp de 12 minute, apoi le lași să se răcească și le amesteci într-un blender până obții un unt fin de alune. Urmează adăugarea pudrei proteice, cacaoa, siropului de arțar și uleiului, iar apoi amesteci totul cu apă pentru a obține consistența dorită. După ce ai preparat crema, o transferi într-un borcan de sticlă și o poți savura fără vinovăție! Această Nutella de casă poate fi folosită pentru a însoți clătite, smoothie-uri sau, pur și simplu, ca un deliciu la lingură.
Nutella are o poveste interesantă: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când cacaoa era dificil de găsit, cofetarul italian Pietro Ferrero a creat o cremă pe bază de alune și puțină cacao, numită inițial Giandujot. Abia mai târziu, această cremă a evoluat în celebra Nutella de astăzi. De altfel, Nutella este un produs extrem de popular: un borcan se vinde la fiecare 2,5 secunde, iar în fiecare an, cantitatea de Nutella vândută ar putea înconjura Pământul de aproape două ori! Alunele folosite în Nutella provin în principal din Turcia, care produce aproximativ 70% din totalul alunelor de pădure din lume.
Nutella a fost și motiv de agitație în Franța, când în 2018 un lanț de supermarketuri a oferit produsul la o reducere de 70%. Clienții s-au înghesuit să cumpere, iar poliția a fost chemată pentru a calma spiritele. În plus, există chiar și o zi mondială a Nutella, sărbătorită pe 5 februarie, recunoscută oficial de Ferrero, care își are rădăcinile într-o inițiativă a unui blogger american.
Te-ar mai putea interesa și: Alunele cultivate în România ar putea ajunge în Nutella. Planul unui antreprenor local de a avea 1.000 de hectare de aluni