Lifestyle

Guvernul a avizat cererea ca Regele Mihai sa suporte cheltuielile Palatului Elisabeta

14 Apr, 17:08 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a avizat solicitarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ca Regele Mihai sa suporte cheltuielile de administrare a Palatului Elisabeta, acoperite pana in prezent de catre stat, regia invocand faptul ca nu mai dispune de suficienti bani pentru intretinerea imobilului.
Guvernul a avizat cererea ca Regele Mihai sa suporte cheltuielile Palatului Elisabeta

„Regia a solicitat ca aceste cheltuieli sa fie transferate in responsabilitatea Regelui Mihai, iar Guvernul a avizat cererea”, au declarat surse ministeriale, citate Mediafax.

Surse din RA-APPS au declarat, la inceputul lunii aprilie, ca regia va solicita Regelui Mihai sa suporte cheltuielile de administrare a Palatului Elisabeta, acoperite pana in prezent de stat, invocand faptul ca nu mai dispune de suficienti bani pentru intretinerea imobilului.

Institutia va argumenta ca veniturile proprii au scazut substantial dupa ce activitatea de producere de pasapoarte electronice a fost preluata de Imprimeria Nationala si va explica astfel fostului suveran ca, data fiind si situatia economica dificila din prezent, nu mai dispune de banii necesari unei bune administrari a palatului.

„Regia estimeaza ca, anul acesta, cheltuielile de intretinere a palatului vor fi de peste 750.000 lei, mai mari decat in 2009 din cauza cresterii tarifelor la utilitati, iar institutia nu mai dispune de banii necesari administrarii imobilului”, au aratat sursele citate.

In urma cu sapte ani, Guvernul a decis ca RA-APPS sa suporte din venituri proprii cheltuielile Palatului Elisabeta pentru utilitati, bunuri mobile si de personal, precum si alte costuri de intretinere a imobilului impreuna cu anexele, dependintele si terenul aferent, iar in 2006 palatul a fost atribuit cu titlu de resedinta Regelui Mihai I, in calitate de fost sef al statului.

Palatul Elisabeta, aflat pe Soseaua Kiseleff, are o suprafata construita totala de 1.645 metri patrati si un teren aferent de 12.977 metri patrati.