- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Hollywood-ul reduce bugetul

08 Oct, 10:01 • Redactia DailyBusiness
Hollywood-ul se pregateste sa realizeze productii cu bani mai putini, in contextul crizei economice mondiale, dupa dezamagirile de box office pe care le-au inregistrat mai multe superproductii si succesul nesperat al unor filme realizate cu buget minim, informeaza editia online a Financial Times.
Hollywood-ul reduce bugetul

„Paranormal Activity”, un film horror care a fost realizat in stilul „Blair Witch Project”, cu 15.000 de dolari, a avut un mare succes de box office, devenind surpriza anului, scrie Mediafax.

Acest fenomen i-a facut pe cei de la Hollywood sa ia in considerare faptul ca reducerea costurilor nu ar insemna neaparat lipsa de succes de box office a filmelor.

Costul mediu pentru producerea si marketingul unui film de studio a crescut cu mai mult de 6% din 2007, potrivit The Motion Picture Association of America, organizatie care reprezinta interesele marilor studiouri de la Hollywood, in timp ce, in ultimul an, veniturile din distributia de film au scazut vertiginos.

Asemenea lucruri i-au facut pe oamenii din industrie sa ia decizii dificile. La Universal Pictures si Walt Disney, care au avut surprize neplacute cu succesul la public a mai multe blockbustere, au fost inlocuiti multi executivi.