- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Peste 13 mil. euro pentru modernizarea muzeului Antipa

27 Jan, 14:43 • Redactia DailyBusiness
Lucrarile de modenizare a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Capitala costa peste 13 mil. euro (TVA inclus) si au fost atribuite acum doua saptamani companiei Artex Services International din Bucuresti, in urma unei negocieri, au anuntat reprezentantii muzeului.
Peste 13 mil. euro pentru modernizarea muzeului Antipa

Artex Services este singura companie care a ofertat pentru acest proiect, potrivit anuntului de atribuire de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

In 2008, pentru incheierea lucrarilor de refacere a fatadei, extinderea bibliotecii, refacerea si restaurarea imprejmuirilor, accesul persoanelor cu handicap, mansardarea corpului sud si reabilitatea si modernizarea centralei termice, Ministerul Culturii estimase o valoare a investitiei de circa 600.000 euro.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Capitala a intrat la inceputul lunii ianuarie in lucrari de modernizare, lucrari estimate ca se vor incheia in martie anul viitor, potrivit contractului incheiat cu Artex Services.

O parte din fondurile necesare acestui proiect provin dintr-un imprumut acordat Ministerului Culturii, in 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar cealalta parte a fost asigurata de la bugetul de stat. Imprumutul a fost destinat reabilitarii a 23 de monumente istorice din Romania, potrivit Unitatii de management al proiectului „Reabilitarea Monumentelor Istorice din Romania”.

Artex Services International SRL a infiintata in 2005 si este furnizor general de servicii privind amenajarile muzeistice, transportul specializat intern si international al operelor de arta, asigurarea si depozitarea securizata a bunurilor culturale. Compania ofera solutii de organizare a expozitiilor de arta si elaboreaza programe si proiecte culturale, in parteneriat cu muzee si institutii de profil din tara si de peste hotare, in vederea promovarii si valorificarii patrimoniului cultural romanesc, potrivit portalului propriu.