- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Planurile lui Radu cu lantul de fashion Debenhams: 100 de magazine si rulaj de 500 mil. euro, in 10 ani

22 Feb, 12:21 • Redactia DailyBusiness
Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, a agreat recent cu reteaua de magazine fashion Debenhams acordarea de drepturi de franciza pentru inca 11 tari din Europa Centrala si de Est, el estimanad ca in 10 ani va avea peste 100 de magazine Debenhams, care vor genera rulaje de peste 500 milioane de euro.
Planurile lui Radu cu lantul de fashion Debenhams: 100 de magazine si rulaj de 500 mil. euro, in 10 ani

„De 20 de ani, RTC-ul s-a concentrat pe extinderea businessului in Romania. Speram ca in 10 ani sa avem peste 100 de magazine Debenhams operate de noi si sa generam rulaje de peste jumatate de miliard de euro. Semnarea contractului de franciza cu Debenhams pentru inca 11 tari reprezinta probabil cel mai important moment din istoria grupului RTC”, a declarat Octavian Radu, presedintele Grupului RTC.

RTC opereaza brand-ul Debenhams din 2007 si detine francizele pentru Romania, Republica Moldova si Bulgaria.

Intrarea brandului pe cele 11 noi piete se va face pe masura ce se identifica proiectele comerciale potrivite sa gazduiasca magazinele Debenhams – suprafete usor accesibile, de aproximativ 2.000 mp.

„In principiu vom intra in mall-uri pentru ca ele ne asigura atat traficul, cat si destinatia de cumparaturi. Debenhams isi gaseste locul in centre comerciale, zone dedicate de shopping”, a declarat Ramona Stanciulescu, CEO-ul Rafar, linia de business care opereaza francizele fashion in cadrul Grupului RTC.

„Suntem deja in negociere cu mai multi proprietari de astfel de locatii, astfel incat anul acesta am putea deschide primele 3-5 magazine noi, cu o dinamica mult mai mare in anii urmatori”, a mai spus aceasta.

Principala franciza fashion detinuta este Debenhams, pentru care Rafar a dezvoltat o retea de 7 magazine in Romania si Republica Moldova, suprafata acestora insumand peste 11.000 mp.

Din portofoliul Rafar mai fac parte conceptele proprii Catwalk si Rafar Brands si brandurile Aldo, Olsen, Mandarina Duck, Kipling, Kanz, Pablosky, Forever 18, J.Press si Bijoux Terner.