- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Burda pierde revista Men\’s Health: Negocierile pentru reinnoirea licentei au esuat

03 Nov, 12:23 • andra.gheorghe
Lunarul glossy pentru barbati Men's Health va iesi din portofoliul editorului Burda Romania la finalul acestui an. Editura a negociat pentru pastrarea titlului inca din februarie, fara succes, a declarat pentru DailyBusiness.ro Adina Gheorghe, directorul de marketing al Burda.
Burda pierde revista Men\'s Health: Negocierile pentru reinnoirea licentei au esuat

Contractul prin care trustul de presa detine licenta pentru editarea revistei Men’s Health in Romania se va incheia in decembrie 2009, la fel si contractele celor 4 angajati permanenti.

Numarul de noiembrie – decembrie a aparut pe piata pe 29 octombrie 2009, acesta fiind ultimul numar al revistei editat de Burda Romania, conform contractului cu detinatorul licentei, publisherul Rodale Press. Contractul dateaza din 2005.

Incasarile din publicitate ale titlurilor editate de Burda au scazut cu circa 40% anul acesta, iar cele ale Men’s Health s-au diminuat cu aproximativ 50%, potrivit unor surse apropiate trustului. Potrivit celui mai recent studiu national de audienta, publicatia a reusit sa atraga circa 79.000 cititori in medie per aparitie.

Distribuit intr-un tiraj de circa 15.800 exemplare, Men’s Health a inregistrat vanzari medii per aparitie de peste 8.200 exemplare in intervalul aprilie-iunie 2009, similare celor din primul trimestru al anului, potrivit datelor remise Biroului Roman de Audit al Tirajelor.