- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Iluminarea spațiilor comerciale. Trenduri din care să te inspiri

10 Jan, 15:02 • Bumbeneci Diana
Iluminarea spațiilor comerciale. Trenduri din care să te inspiri

În proiectul de design al unui spațiu comercial, indiferent de destinația lui, o atenție deosebită va fi acordată părții de iluminat, având în vedere că luminile au o contribuție importantă atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Utilizarea unor corpuri moderne de iluminat poate schimba complet aspectul unei incinte, iar utilizarea unor sisteme de ultimă generație poate reduce substanțial consumul de energie, aspect deosebit de important într-o perioadă în care prețurile utilităților înregistrează creșteri, iar economisirea devine o prioritate generală.

Iluminatul în spații mari poate fi realizat prin mai multe metode, însă pentru a obține rezultatul dorit, care să contribuie la succesul afacerii, este important să ții cont și de trenduri. Un spațiu comercial – magazin, restaurant, cafenea etc. – va avea mai multă trecere în rândul publicului dacă arată bine, dacă luminile îl pun în valoare și creează atmosfera la care oamenii se așteaptă, în funcție de destinație.

Iată câteva soluții moderne de iluminat, ideale pentru spațiile comerciale:

Corpuri de iluminat liniare

Este poate cea mai eficientă metodă de a ilumina o incintă vastă, unde este nevoie de vizibilitate. Aceste soluții asigură o distribuție uniformă a luminii, fiind excelente mai ales în cazul magazinelor în care sunt expuse produse. Clienții vor să vadă exact ce le oferi, cum arată un produs, ce caracteristici are și să poată citi detaliile de pe cutii sau etichete. Având lumină în orice loc, se vor simți confortabil și vor reveni la tine. Utilizând profiluri special realizate pentru iluminat liniar, poți monta luminile pe tavan, pe pereți și chiar la nivelul pardoselii, obținând astfel și un design modern.

Sisteme de iluminat cu LED

Atunci când gestionezi un spațiu cu dimensiuni considerabile, care trebuie iluminat eficient, este important să ai în vedere și costurile pe care ți le va genera consumul de energie electrică. În acest moment, utilizarea sistemelor LED este soluția ideală pentru eficiența energetică. Consumă cu aproximativ 60-70% mai puțină energie decât iluminatul cu incandescență, iar durata de viață este de 50.000 de ore, față de 1.000 de ore, în cazul becurilor tradiționale. Vei constata că utilizarea sistemelor LED într-o incintă vastă, în care ai nevoie de zeci de becuri, aplice sau lămpi, îți va aduce o reducere semnificativă a facturii pentru electricitate.

Niveluri de iluminare

Iluminatul pe niveluri implică montarea mai multor tipuri de corpuri în aceeași incintă, pentru a îndeplini funcții diferite: iluminat general, iluminat ambiental, iluminat pe timp de zi, pe timp de seară, iluminat accent. Este soluția la care e necesar să apelezi în cazul în care businessul tău este strâns legat de starea de bine a clientului, așa cum este cazul unui restaurant. În funcție de momentul zilei, de condițiile meteo sau de eveniment, poți acționa un anumit tip de iluminat, care că creeze ambientul dorit. În acest tip de iluminat sunt folosite corpuri suspendate sau spoturi încastrate pentru iluminat general, benzi LED pentru cel ambiental, iar pentru luminile accent pot fi utilizate lămpi sau aplice.

Iluminat inteligent

Sistemele de iluminat smart te ajută să controlezi dintr-un singur click nivelul de lumină, poți să acționezi anumite corpuri, să creezi ambientul dorit prin utilizarea luminilor colorate sau a tipului de lumină – caldă sau rece – caracteristici esențiale pentru confortul clientului. Pe Arch Daily poți vedea ce impact pot avea tipurile de lumină în diverse spații. Chiar dacă implementarea acestor sisteme înseamnă o investiție inițială destul de ridicată, ea se va amortiza, pentru că te va ajuta să reduci cheltuielile cu energia, iar beneficiul în interesul businessului este indiscutabil.

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult