- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Nielsen: JO de la Beijing, cel mai urmarit eveniment TV din toate timpurile

27 Jan, 12:37 • Redactia DailyBusiness
4,7 miliarde de telespectatori din intreaga lume au urmarit transmisiile TV de la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, cel mai urmarit eveniment din toate timpurile, se arata intr-un studiu intocmit de Nielsen.
Nielsen: JO de la Beijing, cel mai urmarit eveniment TV din toate timpurile

Pe langa Jocurile Olimpice, 2008 a adus si alte recorduri de audienta la evenimente sportive.

Printre acestea, finala campionatului de fotbal american, cunoscuta sub numele Super Bowl, dintre echipele New York Giants si New England Patriots, cea mai vizionata din istorie, cu 97,5 milioane de telespectatori, relateaza NewsIn.

Finala turneului de tenis de la Wimbledon, care i-a avut ca protagonisti pe Roger Federer si Rafael Nadal, a fost cea mai urmarita din ultimii 8 ani, inregistrand 5,2 milioane de telespectatori.

Spre deosebire de specialistii in marketing, care afirma ca audienta TV scade in detrimentul online-ului sau a telefoniei mobile, studiul Nielsen indica, in privinta sportului, contrariul.

Conform Nielsen, cei mai impatimiti utilizatori de Internet urmaresc mai multe programe la televizor decat utilizatorii ocazionali. Potrivit cercetarii, 31% din activitatea desfasurata pe Internet, acasa, are loc cu televizorul deschis.