- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

„Nu ești specială” – serial spaniol dedicat celor pasionați de magie

16 May, 11:00 • Bumbeneci Diana
„Nu ești specială” - serial spaniol dedicat celor pasionați de magie

Printre atât de multe seriale americane, cei dornici de a urmări un mini-serial de comedie / dramă pot alege titlul Nu ești specială, disponibil acum pe platforma de video streaming Netflix. De altfel, ca și HBO Max și Disney+, celebra platformă cu filme și seriale propune tot mai multe variante de conținut din afara zonei SUA / Canada – din Europa, America de Sud, Asia, Australia, chiar și Africa.

Seria cu doar 6 episoade (un singur sezon până acum, dar cu o continuare foarte probabilă poate chiar în 2023) urmărește integrarea Amaiei în Salabarria, orașul natal al mamei. Mutată din Barcelona într-un oraș mult mai mic, Amaia își face noi prieteni cu care trece prin diverse aventuri.

Sunt urmărite viețile tuturor, diverse aspecte dramatice și în același timp cu situații amuzante. Intriga vizează o descoperire pe care personajul principal o face după mutarea în Salabarria: pare că ar fi moștenit talentele magice ale bunicii ei. Cu ajutorul caietelor acesteia, face diverse vrăji și ceremonii care se dovedesc a avea un impact imediat în viețile celor vizați.

Serial filmat într-o provincie din Spania

Creat de Estibaliz Burgaleta, serialul îi are în prim-plan pe actorii Delia Brufau, Oscar de la Fuente, Ainara Perez, Jaime Wang, Elia Galera, Jordi Aguilar, Miriam Cabeza și Gabriel Guevara. Cele 6 episoade au fost filmate în Navarra, zonă autonomă, provincie din Spania situată între Munții Pirinei și masivele muntoase din centrul țării. Au fost alese locații precum Lekunberri și Leitza.

Magia, parte a lumii divertismentului

Puterea magiei i-a fascinat mereu pe oameni, existând numeroase legende plus literatura de specialitate. În filme și seriale de toate tipurile, vrăjitoarele – bune sau rele – atrag publicul în intrigi pline de mister, în care legile normale ale vieții nu mai sunt valabile. Producțiile cu vrăjitoare sunt foarte numeroase, iar magia este prezentă desigur și în lumea jocurilor, un exponent al zonei de divertisment.

Jocuri video precum Harry Potter: Magic Awakened sau Witch It sunt doar câteva din cele mai populare titluri, iar pe platforme licențiate ONJN, precum NetBet Casino online, sunt disponibile sloturi precum Witches` Charm, Wizard, The Wizard of Oz, Wizard of Gems, Blue Wizard Megaways și multe altele.

O altfel de vrăjitoare, una modernă, fără puteri evidente

Serialul Nu ești specială de la Netflix prezintă însă o vrăjitoare modernă, parte din societate. Lumea mistică nu vine cu efecte supranaturale, ci acționează subtil, prin diverse mijloace misterioase. Totul este pus sub semnul întrebării. Apar coincidențe repetate, magia ține de modul în care crezi în ea și acționezi în consecință. Nimic nu se întâmplă fabulos, instant, ci totul are o logică ce poate fi identificată.

Producția disponibilă pe streaming și în România poate fi catalogată drept un altfel de serial despre vrăjitorie, mult mai uman, de actualitate, în care magia este reinterpretată în stil modern. Nici măcar nu avem o certitudine a existenței acesteia, dar o intuim în condițiile în care seria de coincidențe ajunge să fie bizară.

Cele 6 episoade ale serialului spaniol „Nu ești specială”, fiecare cu durată între 33 și 38 de minute, sunt intitulate astfel: Un oraș de toată jena, Ce, crezi că ai puteri?, Vrăjitoarea din interior, Toți facem prostii, O păcăleală, Nu las pe nimeni să ne strice petrecerea. Serialul urmărește viața sentimentală a personajelor, relații de dragoste, elemente dramatice legate inclusiv de identitate, sexualitate, integrare într-o societate aflată în plină evoluție.

Chiar dacă bugetele serialelor americane sunt de obicei mult mai generoase decât ale celor europene, această producție spaniolă merită inclusă pe lista de urmărit în timpul liber, fiind cu siguranță realizată la standardele înalte ale platformei de streaming care o găzduiește.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult