- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Valoarea pietei de CSR din Romania ar putea scadea cu pana la 30% in 2010

12 May, 14:43 • Redactia DailyBusiness
Valoarea de piata a CSR-ului in Romania este estimata la 30 milioane de euro in 2009, iar pentru anul in curs se asteapta o scadere de pana la 30%, pe fondul crizei financiare care a afectat toate domeniile, a declarat Luminita Oprea, Fondator Saga Business & Community.
Valoarea pietei de CSR din Romania ar putea scadea cu pana la 30% in 2010

Scaderea urmeaza tendintelor unor tari cu traditie in materie de CSR, cum sunt Marea Britanie, Olanda, Norvegia sau Suedia, si vine pe fondul crizei financiare care a determinat o scadere a cifrei de afaceri de 25-40%.

In ceea ce priveste trendul pe care il va urma CSR-ul in Romania in acest context economic, Oprea este de parere ca se va pastra componenta „verde”ca element semnificativ, dar se va pune accent si pe pe factorul uman si pe dimensiunea sanatatii, pe grija fata de angajati.

„Organizatiile vor fi din ce in ce mai atente la ce anume pot face la nivel intern pentru angajatii lor, cum sa elimine disconfortul psihic creat de valurile de disponibilizari si cum sa-si pastreze talentele in companie, cum pot crea si mentine o cultura organizationala solida si cum isi pot consolida reputatia ca angajator de incredere”, a mai spus Luminita Oprea.