- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Browser-ul Opera le propune internautilor sa-si puna in comun continutul hard-disk-ului

17 Jun, 12:26 • Redactia DailyBusiness
Motorul de cautare Opera a lansat un serviciu ce permite utilizatorilor inregistrati ai companiei sa imparta continutul de pe computerele lor cu alti utilizatori, fara sa fie necesar upload-ul de fisiere pe alte servere, in incercarea companiei norvegiene de a castiga cota de piata, a scris Business Week.
Browser-ul Opera le propune internautilor sa-si puna in comun continutul hard-disk-ului

Noul serviciu, Opera Unite, este creat pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra informatiilor pe care le incarca pe web.

Opera Unite, parte a lansarii Opera 10 de pe 16 iunie, permite utilizatorilor inregistrati sa imparta continutul hard-drive-urilor proprii cu oricine din lume, fara intermediul vreunui server suplimentar.

Companii Peer-to-peer (P2P) in genul Napster au lasat si in trecut utilizatorii sa faca acelasi lucru, serviciul Opera extinzand insa gama de fisiere pe care acestia le pot pune la dispozitia altor utilizatori.

Opera sustine ca acest serviciu va fi util in special celor ce nu doresc sa imparta continutul hard-drive-urilor sau sa interactioneze cu alti oameni prin intermediul unui web site privat, ce are deseori reguli proprii si nu pastreaza fisierele pentru un timp nedefinit.

Opera Unite permite utilizatorilor setarea de parole pentru accesarea anumitor sectiuni ale hard-drive-urilor. Oficialii companiei norvegiene sustin de asemenea ca serviciul va permite utilizatorilor sa castige timp.

Opera este un jucator mic pe piata motoarelor de cautare, cu o cota de circa 1% la nivel global.