- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cu o investitie de 10.000 euro, Timsoft a lansat un \”Twitter\” romanesc

17 Mar, 12:01 • sergiu.mircea
Compania de servicii IT Timsoft Timisoara a lansat luni, dupa o investitie de 10.000 euro, o platforma de microblogging, cirip.ro, echivalent romanesc al twitter.com, a spus Carmen Holotescu, director al Timsoft, pentru DailyBusiness.
Cu o investitie de 10.000 euro, Timsoft a lansat un \Twitter\ romanesc

Serviciile de microblogging ofera posibilitatea utilizatorilor sa posteze mesaje de maxim 200 de caractere, prin care ii tin la curent de regula pe prieteni cu activitatea lor din acel moment. Mesajele pot fi vizionate de catre oricine sau de un grup limitat de utilizatori, in functie de dorinta celui care le publica.

In urmatoarele doua saptamani, directorul Timsoft estimeaza ca vor fi operationale diferite servicii pentru utilizatorii site-ului, cum ar fi cel de trimitere / primire mesaje pe mobil, mesagerie instanta, comunicare prin mesaje private, posibilitate de creare de grupuri utilizatori – mesajele grupului vor fi private sau publice si autentificare cu parola (tehnologia OpenId).

Serviciile oferite catre companii sau grupuri de angajati vor fi in viitor oferite contra-cost, deocamdata ele fiind gratuite. Directorul Timsoft nu a precizat un interval de timp pana cand serviciile mentionate vor iesi din perioada de gratuitate.

Pentru primele 6 luni, oficialii cirip.ro estimeaza ca nu vor obtine venituri importante de pe urma site-ului.

„In primele sase luni, portalul nu va genera venituri semnificative. Ulterior, cand serviciile site-ului vor fi platite, vor veni si banii”, a declarat Holotescu, neprecizand insa volumul de venituri asteptat.

Firma Timsoft este activa pe domeniul e-learning din Romania, desfasurand si proiecte finantate cu fonduri europene.

Din luna septembrie 2007, Timsoft deruleaza un proiect cu fonduri europene in valoare totala de 400.000 euro, pentru pregatirea continua in provincia Napoli, asigurand servicii de suport IT si platforme de elearning (proiectul a inceput in septembrie 2007), a spus Holotescu.

Timsoft Timisoara a inregistrat o cifra de afaceri de 64.877 lei si un profit net de 6.623 lei, in 2006, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.