- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Dragos Stanca: \”Cazul Boom\” este premeditat. IAB decide azi daca seful Boom mai ramane in conducerea organizatiei

24 Jul, 15:02 • emanuel.ceciu
Dragos Stanca, seful agentiei de online a Realitatea-Catavencu, afirma pe blog-ul personal ca intrarea in insolventa a regiei de publicitate online Boom "este un faliment controlat, cerut de o firma din acelasi grup".
Dragos Stanca: \Cazul Boom\ este premeditat. IAB decide azi daca seful Boom mai ramane in conducerea organizatiei

Falimentul – mai exact, falimentarea premeditata – a regiei de vanzari online Boom e un moment important pentru (inca) mica industrie online din Romania, scrie Stanca.

„Din motive evidente pentru orice incepator in business, e clar: este un faliment controlat, cerut de o firma din acelasi grup. E ca si cum Realitatea Media ar cere falimentul F5 Webcorp si, dupa aceea, eu as ‘explica’ faptul ca una nu are nicio legatura cu alta”, a mai spus Dragos Stanca.

Acesta a cerut totodata, pe acest fond, ca Cristian Petriceanu, seful Boom, sa isi dea demisia din functia de presedinte al organismului Interactive Advertising Bureau (IAB).

IAB Romania este un organism care si propune sa protejeze si sa promoveze interesele profesionale si investitiile realizate pe piata de publicitate online din Romania. Presedinte al organizatiei este Cristian Petriceanu, ales pe aceasta pozitie in luna mai a anului curent.

Impotriva Netbridge Investments, compania care opereaza agentia de publicitate online Boom Online Advertising a fost deschis un dosar pe data de 24 iunie 2009, de catre compania RealMedia Network, care detine cel mai mare portal de imobiliare din Romania, imobiliare.ro. Principalul actionar al RealMedia Network, cu 50%, este Broadhurst Investments, entitate care controleaza in acelasi timp si Netbridge Investments.

„Cu toata colegialitatea si aprecierea deloc prefacuta pe care o am pentru domnul Petriceanu, ca profesionist, consider dupa acest episod ca e cazul sa se auto-suspende din functia de presedinte IAB Romania, pana la clarificarea de catre justitie a situatiei. Chiar daca (prin absurd) e asa cum spune (si nu este un faliment controlat – n.r.), ar fi un gest firesc si principial”, scrie Dragos Stanca pe blog-ul personal.

Contactati de DailyBusiness.ro, mai multi membrii ai Consiliului Director ai IAB au subliniat ca astazi se va lua, cel mai probabil, o decizie in ceea ce priveste aceasta problema.

„Astazi este programata o sedinta a Consiliul Director al IAB Romania si foarte probabil propunerea lui Dragos Stanca va fi si ea dezbatuta. Presedintele IAB este ales de catre Consiliul Director. In cazul in care Cristi Petriceanu se va autosuspenda, Consiliul Director va desemna un inlocuitor”, a declarat Marius Pahomi, membru al Consiliului Director al IAB Romania.

„In dupa-amiaza aceasta urmeaza sa avem o intalnire a Consiliului Director, pe agenda careia se afla si propunerea lui Dragos Stanca (venita ulterior mesajului postat pe blog) si urmeaza sa discutam care este pozitia Consiliului Director in legatura cu aceasta propunere. Oricum, nu mi se pare chiar OK ca Dragos Stanca sa faca public in felul acesta parerile sale privind acest subiect. Trebuia initial dezbatut in sanul organizatiei”, a spus pentru DailyBusiness.ro Mihai Seceleanu, general manager al Internet Corp si membru in cadrul Consiliului IAB Romania.

Seceleanu a adaugat spunand ca „de altfel, conform statului asociatiei, Consiliul Director nu poate revoca din functie Presedintele, acesta fiind una dintre deciziile de competenta AGA, in care sunt reprezentati toti membri IAB”.

Seceleanu a comentat totodata ca „poate se face prea mult tam-tam pe acest faliment al Boom. In piata era de asteptat acest lucru inca de cateva luni. Felul insa in care a intrat in faliment poate surprinde putin”.

La randul sau, Ionut Oprea, director executiv al IAB Romania a spus doar ca „daca concluzia sedintei de azi va fi ca Petriceanu nu va mai ocupa, cel putin pentru moment, functia de presedinte, normal ar fi ca vicepresedintele, Cristi Parvan, sa preia atributiile sale”.