- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

eMag a pierdut cateva mii de euro din cauza unui pret scris gresit

23 Jan, 14:40 • Redactia DailyBusiness
eMag.ro, cel mai mare magazin online autohton, va comercializa produse mai ieftine cu circa 100 de lei decat pretul real, din cauza unui pret scris gresit, conform oficialilor companiei.
eMag a pierdut cateva mii de euro din cauza unui pret scris gresit

eMag.ro a afisat pe site pretul de 15,20 lei pentru un Flash Pen Kingmax de 4Gb, ulterior modificand aceasta valoare pana la 118,58 lei. Eroarea a fost prezenta pe site cel putin patru ore, in dimineata zilei de miercuri.

Conform unor surse din piata, eMag a inregistrat cel putin 100 de comenzi pentru Flash Pen-uri Kingmax, pierderile magazinului online ridicandu-se astfel la circa 2.700 euro.

Initial, reprezentantii de vanzari ai eMag au anuntat cumparatorii ca pretul este gresit si ca va fi livrat la valoarea reala, de 118,58 lei, ulterior revenind asupra deciziei. Toate comenzile realizate in intervalul orar de patru ore ar urma sa fie onorate de eMag la pretul de 15,20 lei.

Mai multe erori similare au avut loc si in cazul unor companii aeriene din afara Romaniei, care tot din cauza afisarii eronate ale unor preturilor pe site-uri, au pierdut mii de euro, sau in cazul altor companii online de IT&C, care au vandut laptop-uri in SUA la 1$.

Oficialii eMag nu au precizat daca a fost o eroare de programare sau umana.